Pretraži sajt
%
×
Extra POPUST
Depilacija – pronađi idelano rešenje
Blog
01.06.2018.

Depilacija – pronađi idelano rešenje

Brijanje je uvek poslednje rešenje, ono koje biram u poslednjem trenutku, kad zapravo više nemam izbora. Sigurno znaš taj osećaj – odjednom je suviše toplo i za farmerice i za čarape, uskače se iz čizama u sandale i šta god da obučeš, treba da pokažeš malo kože. A kad pogledaš svoje noge na svetlosti dana, uplašiš se. Bleda koža, koja mesecima nije videla sunce, a ne sećaš se kad si se poslednji put depilirala. Brijač? Samo ako moraš. Jer to je rešenje za par dana, a možda ni toliko – dlačice bockaju pod rukom već posle prvog dana, čak i ako se ne vide, a to je neprijatno i kad ti se samo noge očešu jedna o drugu, a kamoli ako ih neko pipne.

Ah, kad smo kod pipanja, spremaš se za romantično veče, koje je iskrslo iznenada? Ako ideš na prvi dejt, nemoj da se depiliraš – to je trik koji poznaje svaka žena koja želi sebe da spreči da ne napravi ishitren potez i ne padne na nečiji šarm ili na sopstvenu glad za telesnom bliskošću. Tvoje NE će imati dodatnu težinu, ako ne želiš da se svučeš pred novom osobom, jer nisi uredno depilirana. Ne mogu da garantujem da će trik upaliti, možda je on takav da njegova strast ne preza ni pred čim – a onda te baš briga i za depilaciju i što si obukla najobičniji svakodnevni pamučni donji veš (a ne onaj seksi, za posebne prilike) i što svi mudri saveti kažu da ne treba da žuriš, niti da mu dozvoliš da te nagovori, da treba bolje da se upoznate i da on mora da poštuje tvoje granice, jer ako to ne čini, onda neće biti dobar partner. Ma ko priča o partnerstvu? Pričamo o depilaciji.

Dakle, nemaš vremena da zakažeš depilaciju, depilaciona krema ima isti efekat kao brijanje, zagrevaje voska i topla depilacija u kućnim uslovima je suviše aljkava – ne možeš sama to da obaviš dobro, suviše dugo traje i nije praktično (vosak svuda kaplje, možda se opečeš, a svakako nisi vešta kao kozmetičar). Preostaju ti varijante sa hladnim voskom, a od svih koje sam probala, trake za depilaciju su najpraktičnije, najdelotvornije i najprostije za upotrebu. Ne moraš da vodiš računa o tome u kolikom sloju si nanela vosak i pri tom se ne ulepiš – samo treba lepo da zalepiš traku i da je hrabro povučeš. A kad smo kod hrabrosti, prag osetljivosti na bol se kod svakoga razlikuje i ako je tvoj nešto niži, svako čupanje dlačica, naročito u osetljivim predelima, biće neprijatno. Bikini zona i nausnice su posebno osetljivi, ali uz malo rešenosti i dobar izbor traka za depilaciju – ima onih za osetljive delove (kvalitet za lice), bol će biti trenutna, a efekat onoliko trajan, koliko omogućava svako čupanje dlake iz korena. Ima i gelova koji se koriste posle depilacije, za umirivanje osetljive kože (koža iznad usana može da pocrveni i bude osetljiva neko vreme, pa je treba umiriti, da bi mogla normalno da se našminkaš) i za usporavanje rasta dlaka.

Za čitavu proceduru (ruke i noge, nausnice i prepone) ne treba ti više od pola sata, a ako si baš čekala poslednji minut, tu je brijač, poslednje rešenje za uklanjanje dlaka. One će posle brijanja za nedelju dana (a možda i manje) izrasti do veličine za čupanje, pa onda možeš da probaš sa trakama.

Nije baš da ćeš uživati u depiliranju, ali u obavljenom poslu i glatkoj koži danima posle depilacije trakama, sigurno hoćeš.

Autor: Aleksina Đorđević

Ostavi ocenu

Trenutno nema komentara