Kupac ima pravo da odustane od ugovora. U tom slučaju ima pravo ina povraćaj novca ili na zamenu za drugi proizvod.

U slučaju povraćaja novca, cena se kupcu vraća po prijemu proizvoda, a nakon utvrđivanja ispravnosti proizvoda.

Leco.rs je dužan da kupcu vrati iznos koji je kupac platio po osnovu ugovora, i to najkasnije 15 dana od prijema izjave o odustanku i nakon prijema proizvoda.

Procedura za povraćaj sredstava

U slučaju odustanka od kupovine i povraćaja sredstava procedura je sledeća:

Možete Nas kontaktirati na telefon 062/260-261 ili nam pošaljite izjavu o odustajanju na mail webshop@leco.rs sa podatkom Vašeg broja računa/otpremnice i broj dinarskog tekućeg računa, kao i naziv banke.

Nakon što primimo Vaš e-mail ili poziv, prosledićemo Vam Dokumenta za povraćaj robe na Vaš e-mail, što predstavlja potvrdu o prijemu Vaše izjave o odustanku od ugovora. Dokumenta koja Vam pošaljemo, odštampajte i obavezno potpišite a u slučaju pravnog lica i pečatirajte. Ovako overena dokumenta zajedno sa robom šaljete na adresu koju Vam operater internet prodavnice bude poslao putem e-maila.

Proizvodi koji se vraćaju usled odustanka od ugovora moraju biti nekorišćeni, neoštećeni i zapakovani u originalnu ambalažu. Paket koji šaljete potrebno je čvrsto zapakovati i oblepiti selotejp trakom.

Povraćaj sredstava NE VRŠI se po kuriru u gotovini, već na tekući račun koji ste nam dostavili.

U slučaju vraćanja robe ili povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno izvršio plaćanje nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, leco.rs  je u obavezi da povraćaj izvrši isključivo putem VISA, EC/MC, Dina, Amex i Maestro metoda plaćanja. To znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.