Na osnovu odredbe čl.13. i čl.27. Zakona o zaštiti potrošača ("Sl. glasnik RS", br. 62/2014, 6/2016 - dr. zakon i 44/2018 - dr. zakon) privredno društvo Le-co d.o.o. Paraćin, svoje cenjene potrošače koji robu kupuju putem internet sajta www.leco.rs .

 

O B A V E Š T A V A

- da se prodaja robe putem internet sajta www.leco.rs obavlja u okviru registrovane delatnosti privrednog društva Le-co d.o.o., Paraćin, Tome Živanovića 79, mat.br. 17253476, PIB: 100876079, Tel.: +38135562999, Fax: +38135569402, www.leco.rs, adresa za izjavljivanje reklamacije je: webshop@leco.rs

- da se osnovna obeležja robe mogu naći na sajtu www.leco.rs .

- da se prema Zakonu o zaštiti potrošača (Službeni glasnik RS, br. 62/2014) kupovina preko naše prodajne internet stranice www.leco.rs smatra prodajom na daljinu.

- da roba koja se prodaje putem internet sajta www.leco.rs poseduje svojstva potrebna za redovnu upotrebu te vrste robe u skladu sa njenom namenom koja je definisana u Deklaraciji; 

- da je prodajna cena robe naznačena uz svaki artikal;

- da su sve cene izražene sa uračunatim PDV-om;

- da je usluga isporuke robe besplatna za porudzbine koje su veće od 3000 rsd.

- kupljenu robu isporučujemo u roku od najviše 2 radna dana putem kurirske službe Daily Express, na način kako je to definisano na strani USLOVI ISPORUKE.

- da se mogućnost kupovine robe uz posebne cenovne pogodnosti i / ili uz posebne prodajne podsticaje (akcijska prodaja), obavlja u skladu sa uslovima koji su objavljeni na internet sajtu www.leco.rs;

- da potrošač robu koju kupuje putem internet sajta www.leco.rs može platiti pouzećem gotovinski u trenutku isporuke, kao i istaknutim platnim karticama u trenutku kupovine na sajtu;

- da potrošač prilikom kreiranja porudžbenice pritiskom na taster POTVRDI preuzima obavezu plaćanja naručene robe;

- da se saobraznost robe ugovoru ISKLJUČIVO utvrđuje prema svojstvima i nameni robe kako je to definisano pripadajućom Deklaracijom;

- da je sajt www.leco.rs dužan da isporuči robu koja je saobrazna ugovoru. Ako isporučena roba nije saobrazna ugovoru, potrošač koji je obavestio prodavca o nesaobraznosti, ima pravo da zahteva od prodavca da otkloni nesaobraznost, bez naknade, opravkom ili zamenom, odnosno da zahteva umanjenje cene ili da raskine ugovor u pogledu te robe. Sve troškove koji su neophodni da bi se roba saobrazila ugovoru, a naročito troškove rada, materijala, preuzimanja i isporuke, snosi sajt www.leco.rs. Sajt www.leco.rs je odgovorna za nesaobraznost robe u ugovoru koja se pojavi u roku od 2. godine od dana prelaska rizika na potrošača.

- da u slučaju prijema robe potrošač ustanovi da artikal želi da zameni za drugi artikal, koji može biti veće, manje ili iste cenovne kategorije od predhodno poručenog, potrošač može zameniti artikal u roku od 14 dana na način kako je to definisano na strani ZAMENA.

- da u slučaju prijema robe potrošač isti ne želi da zadrži, ima pravo na odustanak ugovora i povraćaj sredstava u visini plaćene kupoprodajne cene za predmetnu robu, u roku od 14 dana na način kako je to definisano na strani PRAVO NA ODUSTAJANJE.

- da za robu koja je poručena putem ONLINE prodavnice potrošač ima pravo da izjavi reklamaciju na već korišćen proizvod, na način koji je definisan za robu kupljenu putem ONLINE prodavnice. Način i postupak izjavljivanja reklamacije možete pronaći na strani REKLAMACIJE.

 

Politika privatnosti

Privatnost naših potrošača vrlo nam je bitna, u nastavku je prikaz naše bezbednosne politike, ali ako imate bilo kakva dodatna pitanja, kontaktirajte naš Korisnički servis tim. Svi podaci o kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su podaci nužni za obavljanje posla.

Preuzimamo odgovarajuće tehničke i organizacione mere radi zaštite od neovlašćenog ili nezakonitog korišćenja vaših ličnih podataka, uključujući i šifrovanje vašihpodataka važećim standardima industrije.

Tokom vaše posete našem sajtu možemo prikupiti određene lične informacije koje su neophodne da podesite svoj nalog, u svrhu naplate, za isporuku vaše robe i ankete. Zadržaćemo vaše informacije onoliko dugo koliko je potrebno da obradimo vaš nalog, za proces eventualnog povrata ili zamene, odgovoriti na bilo kakvu primedbu/povratnu informaciju ili da Vam pružimo promotivne informacije za koje ste prijavljeni.

Kada je u pitanju obrada podataka o ličnosti mi u svemu dosledno sprovodimo, odnosno primenjujemo odredbe: ZAKON O ZAŠTITI PODATAKA O LIČNOSTI ("Sl. glasnik RS", br. 87/2018)

Ukoliko više ne želite da budete registrovani kupac i ne želite da se Vaši podaci nalaze u bazi registrovanih kupaca, možete poslati zahtev na e-mail webshop@leco.rs. Naš korisnički servis će obraditi Vaš zahtev i e-mailom Vas obavestiti o uklanjanju Vaših podataka iz baze kupaca.

Internet prodavnica www.leco.rs neće predati vaše podatke za kontakt trećim licima, sem ako se to od nas ne bude zahtevalo zakonom.

Maloletnici mogu koristiti našu internet prodavnicu uz nadzor roditelja ili staratelja.

Naš sajt može da prepozna ranijeg korisnika pomoću kolačića. Kolačići personalizuju posete našem sajtu u skladu sa vašim ličnim potrebama. Možete onemogućiti kolačiće podešavanjem svoje Internet postavke.

Ova stranica može da sadrži linkove ka drugim sajtovima sa svojim politikama privatnosti, mi nismo odgovorni za politiku privatnosti tih sajtova.

Internet prodavnica www.leco.rs zadržava pravo da odbije pružanje usluge, ukine nalog ili otkaže narudžbenicu ukoliko ustanovi da su prekršeni uslovi korišćenja, a shodno zakonskim ograničenjima.

Zaštita privatnosti korisnika

Kompanija Le-Co d.o.o. obavezuje se da će čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Zaposleni u kompaniji Le-Co d.o.o. odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

 

Pravo na odustajanje 

Kao potrošač imate pravo da odustanete od ugovora zaključenog na daljinu. Rok za odustajanje je 14 dana od dana kada Vam je roba isporučena, bez navođenja razloga.Odustankom od ugovora oslobađate se svih obaveza osim obaveze plaćanja troškova vezanih za slanje robe koja se vraća usled odustanka od ugovora.

Potrošač ostvaruje pravo na odustanak od ugovora izjavom koju može dati na posebnom obrascu za odustanak od ugovora zaključenog na daljinu, odnosno izvan poslovnih prostorija ili na drugi nedvosmislen način.

Obrazac za odustanak od ugovora preuzmite ovde.

PROCEDURA ZA ODUSTAJANJE

Kada preuzmete zahtev za odustajanje, popunite i potpišite. Zatim pošaljite na našu e-mail adresu webshop@leco.rs.

Po prijemu Vašeg e-maila prosledićemo Vam dokumenta za povraćaj robe na Vaš e-mail, što predstavlja potvrdu o prijemu Vaše izjave o odustanku od ugovora.

Potrošač je dužan da proizvod vrati bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao obrazac za odustanak. Po isteku roka od 14 dana od dana kada je poslao zahtev za odustajanje, proizvod se više ne moze vratiti.
Prilikom povraćaja robe obavezno je vratiti u ispravnom i nekorišćenom stanju i originalno neoštećenom pakavanju, pri čemu se mora priložiti i originalni račun.

Za slučaj odustanka od kupovine ovde saznajte način za POVRAĆAJ SREDSTAVA.

Troškove vraćanja robe i novca snosi potrošač, sem u slučajevima kada potrošač dobije neispravan ili pogrešan artikal. 

Troškove slanja robe radi njihove zamene, snosi kupac.

 

Isporuka

Dostava robe

Dostava robe koju ste poručili preko naše internet prodavnice vrši se putem kurirske službe na teritoriji Republike Srbije. Kurirska služba koja vrši isporuku je Daily Express zbog sigurnog i ekonomičnog načina isporuke paketa.

Rok isporuke

Ubrzo posle posle potvrde Vaše porudžbine, kreće status obrade porudžbine. Tokom obrade na mail adresu, koju ste popunili tokom popunjavanja podataka, dobićete obaveštenje o statusu Vaše porudžbine odnosno informacija o uspešnoj kupovini.

U slučaju bilo kakvih nejasnoća ili problema vezanih za Vašu porudžbinu, kontaktiraće Vas naš prodavac.

Od tog trenutka rok isporuke je 3 radna dana.

Preuzimanje pošiljke

Pošiljku na Vašu adresu donose kuriri Daily Expressa u periodu od 8-18h. Molimo Vas da u tom periodu obezbedite da na adresi bude osoba koja će preuzeti pošiljku.

Ukoliko primetite da je transportna kutija značajno oštećena i posumnjate da je proizvod možda oštećen, odbijte prijem pošiljke i odmah nas obavestite. Ukoliko je pošiljka naizgled bez oštećenja slobodno preuzmite pošiljku i potpišite kuriru adresnicu.

Način plaćanja i cena isporuke

Plaćanje robe vrši se na dva načina:

  • Plaćanje pouzećem gotovinski u trenutku isporuke
  • Platnim karticama tokom procesa kupovine na sajtu

Cena isporuke za porudžbine veće od 3.000,00 din. je besplatna. Za sve porudžbine čiji je račun manji od tog iznosa cena isporuke iznosi 300,00 din sa PDV-om.

 

Reklamacije

Reklamacije na oštećenje u transportu

Veoma je važno da sva oštećenja u transportu, vidjliva na pakovanju proizvoda odmah prijavite kuriru koji vam isporuči robu. Svako oštećenje pri transportu kupac je dužan da prijavi u roku od 24h od prijema robe.

Ukoliko uočite takvo oštećenje, nemojte potpisati prijem pošiljke ili zamolite kurira da sačeka dok proverite da li oštećenje na pakovanju uslovilo i oštećenje samog proizvoda ili gubitak delova. Ukoliko proizvod nije oštećen, i svi delovi su na broju, potpišite prijem pošiljke.

Reklamacije na podatke ili pogrešnu vrstu robe

Ukoliko ste primili pošiljku i nakon otvaranja kutije ustanovili da isporučena roba ne odgovara naručenoj ili podaci na računu nisu odgovarajući, molimo Vas da nas, najkasnije u roku od 24h od trenutka prijema pošiljke, pozovite telefonom na broj 062/260-261 (osoba zadužena za reklamacije Ivica Petrović), ili pošaljete e-mail sa svojim podacima (ime, prezime, telefon) na e-mail webshop@leco.rs i opišete kakav problem imate. Ili preuzmete reklamacioni list sa linka na kraju ovog teksta, popunite ga i sa robom pošaljete na našu adresu. U najkraćem mogućem roku, odgovorćemo potrošaču na izjavljenu reklamaciju elektronskim putem (e-mail) tako što ćemo potvrditi prijem reklamacije, odnosno saopštiti broj pod kojim je zavedena Vaša reklamacija u evidenciji primljenih reklamacija  i obavestićemo Vas o daljem postupanju. Rok za odgovor na reklamaciju je 8 dana a za rešavanje reklamacije je 15 dana od trenutka prijave iste. 

Preuzmite reklamacioni list ovde.

 

Povraćaj sredstava

Kupac ima pravo da odustane od ugovora. U tom slučaju ima pravo ina povraćaj novca ili na zamenu za drugi proizvod.

U slučaju povraćaja novca, cena se kupcu vraća po prijemu proizvoda, a nakon utvrđivanja ispravnosti proizvoda.

Leco.rs je dužan da kupcu vrati iznos koji je kupac platio po osnovu ugovora, i to najkasnije 15 dana od prijema izjave o odustanku i nakon prijema proizvoda.

Procedura za povraćaj sredstava

U slučaju odustanka od kupovine i povraćaja sredstava procedura je sledeća:

Možete Nas kontaktirati na telefon 062/260-261 ili nam pošaljite izjavu o odustajanju na mail webshop@leco.rs sa podatkom Vašeg broja računa/otpremnice i broj dinarskog tekućeg računa, kao i naziv banke.

Nakon što primimo Vaš e-mail ili poziv, prosledićemo Vam Dokumenta za povraćaj robe na Vaš e-mail, što predstavlja potvrdu o prijemu Vaše izjave o odustanku od ugovora. Dokumenta koja Vam pošaljemo, odštampajte i obavezno potpišite a u slučaju pravnog lica i pečatirajte. Ovako overena dokumenta zajedno sa robom šaljete na adresu koju Vam operater internet prodavnice bude poslao putem e-maila.

Proizvodi koji se vraćaju usled odustanka od ugovora moraju biti nekorišćeni, neoštećeni i zapakovani u originalnu ambalažu. Paket koji šaljete potrebno je čvrsto zapakovati i oblepiti selotejp trakom.

Povraćaj sredstava NE VRŠI se po kuriru u gotovini, već na tekući račun koji ste nam dostavili.

U slučaju vraćanja robe ili povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno izvršio plaćanje nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, www.leco.rs je u obavezi da povraćaj izvrši isključivo putem VISA, EC/MC, Dina, Amex i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

 

Plaćanje karticama

Svoju narudžbinu možete platiti koristeći VISA, EC/MC, Dina, Amex i Maestro platnu karticu. Kartica mora biti odobrena od strane banke izdavaoca za online (Internet) plaćanje.

Prilikom online naručivanja, odabirom odgovarajućeg načina plaćanja bićete preusmereni na stranicu banke Intesa koja je zaštićena i sigurna za ovakav način plaćanja. Na ovoj stranici je potrebno da unesete sledeće podatke: Broj kartice, Datum isteka i  CVC2/CVV2 kod, koje možete pročitati sa Vaše kartice.

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. 

Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. 

Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

*Unos i provera podataka isključivo se obavljaju između korisnika kartice i banke Intesa, a Internet trgovac nema uvid u  podatke koji se razmenjuju.

Plaćanje nije moguće u stranoj valuti, već isključivo u valuti RSD. Plaćanje je moguće platnim karticama domaćih i inostranih banaka.

Kupac koji koristi uslugu online plaćanja karticama preko Leco e-shopa mora ispunjavati sledeće uslove:

  • Isporuka robe je moguća samo na teritoriji Republike Srbije, na adresi navedenoj u porudžbini.
  • Samo vlasnik platne kartice može izvršiti plaćanje.
     

Podaci o kompaniji
Le-Co d.o.o. 
Tome Živanovića 79, Paraćin

Telefon:
062/260-261

Email:
marketing@leco.rs

Šifra delatnosti:
4645 - Trgovina na veliko parfimerijskim i kozmetičkim proizvodima

Račun
Banca Intesa 160-465373-78

PIB: 
100876079

Matični broj:
17253476
 

Izjava o konverziji

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD).

Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije.

Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat.

Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu.

PDV uračunat u cenu i nema skrivenih troškova.

Želimo vam uspešnu kupovinu.

 

S poštovanjem,                                  
Leco