Pretraži sajt
%
×
Extra POPUST
Najčešća pitanja u vezi sa 10 koraka u K-Beaty rutini i odgovori!
K-beauty
25.12.2019.

Najčešća pitanja u vezi sa 10 koraka u K-Beaty rutini i odgovori!

 

 

Možda ste tek na početku svog putovanja u nezi kože ili ste spremni da pređete na sledeći nivo. U svakom slučaju, kladimo se da imate dosta pitanja. Ovde vam odgovaramo na ona najčešće postavljana.

Za početnike u nezi kože, ali čak i za one zavisne o njoj, korejska rutina nege u 10 koraka može izgledati zastrašujuće. Ne samo da se čini kao da oduzima previše vremena, već predstavlja izazov u traženju savršenog miksa proizvoda za određeni tip kože i njenih problema.

Nije iznenađujuće da dobijamo dosta pitanja u vezi sa ovom temom, pa ćemo u nastavku dati odgovore na ona koja se iznova i iznova ponavljaju.

 

Da li se uvek moramo držati rutine u 10 koraka?

Ne koriste se svi proizvodi, koji su uključeni u ovu rutinu, i ujutru i uveče niti svakodnevno. Na primer, piling je potrebno obavljati jednom do tri puta nedeljno, maska za lice vam nije potrebna svakog dana (dva puta nedeljno je verovatno sasvim dovoljno, mada je možete koristiti i češće ako želite). Takođe, nakon nje vam noćna krema nije potrebna.

 

Da li mi je zaista potrebno duplo čišćenje?

Možda vam se čini ubistveno da uporedo koristite i ulje i tonik baziran na vodi za čišćenje lica, posebno ako ne koristite previše šminke, ali ovo su dve potpuno različite stvari.

Ulja za čišćenje mogu razgraditi ostatke šminke koja je masnijeg sastava kao i neka ulja sa vaše kože, ali vodeni tonici to ne mogu jer se ulje i voda ne mešaju. Tonici vodenog sastava se mogu pobrinuti za razne nečistoće na vašoj koži poput znoja i prljavštine, čime održavaju njenu osnovnu čistoću.

Sada se verovatno pitate: ‚‚Da li istu proceduru moram ponavljati i ujutru‘‘?

Naravno! Dok spavate, vaša koža luči znoj i masti, čineći dvostruko čišćenje neophodnim.

 

Koliko veliku pauzu moram imati između koraka?

Većinu koraka možete izvšititi jedan za drugim. Uglavnom je najbolje ako nanosite proizvode na vlažnu kožu jer će tako reagovati kao sunđer i olakšati apsorbciju.

Postoji, naravno, nekoliko izuzetaka. Glavni izuzetak je kod korišćenja kreme za zaštitu od sunca. Zaštitni faktor se najbolje nanosi na suvu kožu. Dozvolite da se u potpunosti apsorbuje pre nego nastavite sa daljim koracima.

Neko voli da sačeka 30-ak minuta nakon nanošenja proizvoda sa kiselinom ili protiv akni, kako bi im omogućili da maksimalno odrade svoju magiju i izbegnu mešanje jačih sastojaka koji bi iritirali kožu. U svakom slučaju, ovo u potpunosti zavisi od proizvoda koji se koriste i tipa kože.

 

Gde se retinol uklapa u ovim koracima nege?

Retinol treba naneti uveče u koraku kada se koristi serum, dakle nakon korišćenja esencije i pre hidriranja kože.

Pošto korišćenje retinola i kiselina u isto vreme može iritirati kožu, najbolje je koristiti ih odvojeno. Kada noću koristite proizvode za piling (1-3 nedeljno), ostavite retinol sa strane i obrnuto. Vitamin C takođe ne ide dobro sa ostalim jačim sastojcima. Na primer, možete koristi vitamin C ujutru, a retinol ili AHA kiseline uveče.

Da biste smanjili moguće iritacije, možete uporedo da koristite jače serume poput retinola sa umirujućim serumima, kao što je hijaluronska kiselina.

 

Da li će nanošenje toliko proizvoda na kožu zapušiti pore?

Stavljanje desetak proizvoda na lice jedno za drugim može delovati kao recept za zapušavanje pora, ali nije baš kao da nanosite 10 slojeva kompresivnih ovlaživača na kožu. Svaki korak ima jedinstvenu ulogu u održavanju kože zdravom i srećnom, a nekolicina njih, uključujući čistače, tonere i sredstva za piling, direktno ciljaju na zapušene pore i kanale.

 

Zaključak

Razmotrite savete i informacije koje smo vam izneli. Ne postoji jedinstvena rutina koja odgovara svima. Testiranje, pronalaženje novih proizvoda i greške su sastavni deo potrage. Bitno je da obratite pažnju kako vaša koža reaguje, kao i da slušate savete svog dermatologa.

 

Ostavi ocenu

Trenutno nema komentara