Pretraži sajt
%
×
Extra POPUST
Druga strana leta: VRUĆINA, ZNOJ, NERVOZA! A kako li je Vašoj koži?
K-beauty
05.07.2021.

Druga strana leta: VRUĆINA, ZNOJ, NERVOZA! A kako li je Vašoj koži?

Hajde da vidimo na koji način možemo da pomognemo koži da normalno funkcioniše, a da se pri tom ne odričemo omiljenih letnjih aktivnosti.

Između znoja, plivanja i sunca, nega kože koju ste ujutru primenili možda vam neće opstati tokom svih letnjih aktivnosti. Ali, da li bi trebalo da ponovo primenite svoju rutinu posle toga, i ako je tako, kada?

Primena Vaše jutarnje I večernje rutine nege kože može izgledati kao sasvim dovoljna vremenska obaveza. Međutim, postoji nekoliko slučajeva kada bi ponovno primenjivanje proizvoda u sred dana takođe moglo da bude neophodno. Pitanja su, doduše, kada i za kojim proizvodima bi trebalo da posegnete posle plivanja? Posle teretane? Istraživali smo za Vas... Odgovori mogu, ali i ne moraju da vas iznenade!

Ako vežbate u rano ujutru odmah nakon buđenja, zaista nema potrebe da nanosite puno preparata na lice pre vežbanja. Tu se krema sa SPF-om, ako vežbate napolju, ne dovodi u pitanje. Ali nakon završenog treninga, ne zaboravite da niste obavili jutarnju negu!

Ako ste ipak noćna ptica u teretani, onda bi apsolutno nakon treninga trebalo da ponovo primenite sve korake u nezi lica, mada SPF ne bi bio neophodan.

Mnogi dermatoliozi napominju da šminku (ne računajući vaš SPF) treba ukloniti pre nego što se oznojite.

Dok vežbate, znojite se i izbacujete nečistoće iz kože, a šminkanje, posebno teški puderi, sprečavaju da se to desi. Ako ćete imati energičan trening gde ćete se mnogo znojiti, preporučuje se skidanje šminke, a nakon završenog treninga I tuširanja mogu se naneti preparati I šminka koju inače koristite.

Vrlo je važno da se nakon treninga što je pre moguće istuširate, jer se bakterije zadržavaju u odeći što može dovesti do akni na telu. Naravno , ne želite ponovo da primenite kremu za sunčanje ili proizvode za kožu bez pranja bakterija i znoja koji se nagomilao…

Kupanje u bazenu- da li će voda sprati nanete preparate?

Ista priča: Posle kupanja u bazenu, trebalo bi da se umijete i onda ponovo primenite svoj jutarnji ili večernji režim. To uključuje pranje lica, toner, SPF i hidratantnu kremu.

Nakon plivanja ćete se peškirom obrisati, a to će obrisati bilo koji proizvod ili kremu za sunčanje koju ste imali na licu. A da ne govorimo o tome da izloženost hloru može da iritira i isušuje vašu kožu.

Imajte na umu, da je ponovno primenjivanje SPF važno čak i ako na proizvodu piše "vodootporan" ili "otporan na znoj".

Po Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, na nalepnicama može da piše “vodootporan” I da se navede 40 ili 80 minuta. Osim toga, sve ostale tvrdnje su ne dokazane i potencijalno nisu smislene, uključujući I “otporne na znoj”…

Sudeći po vašim interesovanjima, vaša omiljena krema za sunčanje u ovom trenutku je Mediheal Soothing Moist Sun Essence krema. Lagana je, nije masna, i ne ostavlja beličast trag- tako da se lako ponovo nanosi!

 

Pesak, more, žurke ili odmaranje na obali pored mora- moja koža je bezbedna, zar ne?

Ne očekujte pozitivan odgovor, naravno da nije… Ponovnu negu bi trebali da primenite bez obzira da li ste ušli u vodu ili ne. Od pranja lica (možete koristiti maramice ako ste u pokretu), do tonera, a zatim I nezaobilazna omiljena krema za sunčanje I na kraju, sve to ispratiti hidratantnom kremom. Takođe, pobrinite se da ponovo nanesite kremu za sunčanje svaka dva sata kada ste napolju na suncu.

Verovatno smatrate da preterujemo, ali razmislite…?! Ako ste na vrelom suncu, najverovatnije ćete se znojiti, što će izazavati zapušavanje pora, a vrlo verovatno i iritacije I crvenilo .

Toner i hidratantna krema su takođe važni, jer ćete verovatno biti izloženi slanom vazduhu ili vodi, pesku, što Vašu kožu može učiniti sklonoj  suvoći i iritacijama. Kako u moru krema, seruma, tonika naći laganije preparate koji će hidrirati kožu na pravi način? Vrlo je važno da se pri odabiru preparata ne vodite marketinškim propagandama I lako dostupnim proizvodima već da dobro proučite njihove sastojke.

Kao sigurnu preporuku mnogih korisnika možemo Vam predložiti laganu Mediheal Tea Tree liniju, koja svojim glavnim sastojcima ekstrata organskog drveta čaja I čuvene Centilla Asiatice pružaju kompletnu negu i  zasigurno prijaju u letnjim mesecima. Detaljnije o ovoj liniji proizvoda možete pronaći ovde.

Da li bi trebalo ponovo da primenite proizvode za negu kože nakon što provedete vreme napolju?

Da li biste se iznenadili kada bismo vam rekli da je ponovno primenjivanje režima nege kože takođe važno nakon što provedete produženo vreme napolju? Istina je, da pravi faktor koji treba uzeti u obzir koliko ste se zapravo znojili.

Ako je dan prijatan i uopšte se niste znojili, onda ponovno primenjivanje nije neophodno niti hitno. Jedini izuzetak, naravno, je da ponovo primenite svoj SPF na svaka dva sata.

Ako je vruć i letnji dan, definitivno ne želite da preskočite svoju negu. Znoj definitivno skida kremu za sunčanje i čini vaše proizvode za negu kože manje efikasnim. I sami ćete poželeti da umijete svoje lice (koristeći maramice ako je potrebno), a nije na odmet da nanesete toner, SPF i hidratantnu kremu.

Da zaključimo…

Možda ćete pomisliti da nemate dovoljno ni vremena niti živaca da se toliko posvetite svojoj koži. Razmislite još jednom! Umivanje, čišćenje, mazanje krema Vam neće oduzeti više od 3, 4 minuta, a može Vas lišiti stresa od neželjenih iritacija ili još manje poželjnih bubuljica u trenucima kada se upravo spremate za žurku na plaži…

Dodatna hidratacija je svakako neophodna i Vašem telu, a da ne pričamo o Vašoj koži… Kao što voda pruža osveženje organizmu, isti efekat imaju i maske za lice na kožu lica. Zato se zavalite u svoju omiljenu ljuljašku i uz rashladjenu limunadu i Mediheal Tea tree masku za lice posvetite se potpunoj  relaksirajućoj hidrataciji SEBE!

Ostavi ocenu

Trenutno nema komentara