Pretraži sajt
%
×
Extra POPUST
Koja je razlika između seruma i ampula?
K-beauty
03.11.2022.

Koja je razlika između seruma i ampula?

“Možete li mi objasniti razlike između seruma i ampula?“

Često pitanje koje dobijamo od vas pa smo rešili da mu se detaljnije posvetimo!

Dozvolite nam da prvo počnemo sa konstatacijom: Potpuno razumemo vašu konfuziju! 

Svi smo morali negde da počnemo, a čak i ovde u onlinekozmetici u k-beauty timu još uvek učimo. Koreja je zemlja koja je u tehnološkom smislu u beauty industriji preko 12 godina ispred ostatka sveta, tako da se trudimo da makar deo tog napredka donesemo i kod nas. Sa toliko različitih proizvoda za nanošenje, lako je pomešati šta se prvo nanosi i šta ide posle čega...

Ono što vas vrlo često muči i oko čega nam postavljate puno pitanja je da li postoji razlike između seruma i ampula.

 

Pa hajde da vidimo da li razlike postoje… Hajde da pokušamo da razrešimo dilemu i objasnimo razlike između seruma i ampula!

Serumi? Ampule? Da li postoji razlika…? Oboje pripadaju istom koraku i nanose se nakon tonera i neposredno pre hidratantne kreme ili emulzije.  

Tehnički gledano, ampule su koncentrovanije od seruma i imaju za cilj da vašoj koži daju pojačan podsticaj kada vam je potrebna popravka i nije neophodno da ih koristite svaki dan. Ako želite da koristite i ampulu i serum, možete prvo koristiti ampulu pa zatim serum. Dakle razlike postoje i odnose se na koncentraciju aktivnih sastojaka. 

Međutim, često se termini „serum“ i „ampula“ koriste naizmenično, tako da nemojte previše davati na značaju. Mnogi ih koriste kao sinonimi.

Ono što je važno je da i serum i ampula imaju istu svrhu!

U suštini, razlike u svrsi korišćenja odnosno načinu kako vam mogu pomoći ne postoje…

Serumi ili ampule imaju veću koncentraciju aktivnih sastojaka koji pomažu u ciljanju problema na koži i obično su gušće formulacije. Ako u svojoj rutini nanosite različite serume, pravilo je da nanosite od najsvetlije do najgušće konzistencije. Serumi ili ampule ne sadrže emulgatore ili omekšivače kao što to čine sredstva za čišćenje i hidratantna sredstva. Ovo omogućava aktivnim sastojcima da brže dođu do dubljih slojeva vaše kože. A kako to postižu? Pa tako što su serumi dizajnirani da prodiru dublje u kožu zbog manjih molekula koji se lako probijaju  i mogu imati sposobnost da dosegnu najudaljenije slojeve epidermisa.

 

 Ako želite da znate koji je to naš omiljeni serum, odnosno ampula , pa možemo da kažemo da je to Mizon Snail Repair Intensive amupla  koja  prija svim tipovima kože. Efikasno i vidno utiče na rešavanje problema na koži poput suvoće, perutanja, smanjuje vidljivost ožiljaka, reguliše flekice, regeneriše i revitalizuje kožu.  

Topla preporuka: Ako imate kožnu krizu, napadnite  je serumom/ampulom da biste za vrlo kratko vreme rešili problem!

Pišite nam ukoliko imate još nerazrešenih dilema ili ukoliko vam je potreban extra savet u nezi kože! Tu smo da probamo da odgovorimo na sve vaše dileme…

 

Ostavi ocenu

Trenutno nema komentara