Pretraži sajt
%
×
Extra POPUST
Voćne Frudia Sheet maske za lice sa avokadom i borovnicom
K-beauty
06.03.2020.

Voćne Frudia Sheet maske za lice sa avokadom i borovnicom

FRUIDA Avokado Relief Maska - umirujuća krem maska sa ekstraktom avokada

Maska za oporavak iritirane kože

Ekstrakt avokada (butter in woods) - sadrži esencijalne masne kiseline, koje inače naš organizam ne može sam da sintetiše, a koje su deo lipida ćelijske membrane naših ćelija kože i deo HIDROLIPIDNE barijere kože. Hidrolipidna barijera kože obezbeđuje zaštitnu funkciju kože, kao organa ali i barijernu funkciju - na taj način, kada je barijera kontinuirana i nenarušena, štiti naš organizam od štetnih spoljašnjih uticaja, mikroorganizama i sunčevih zraka. Kada je hidrolipidna barijera kože narušena nekim od faktora (mikropovrede kože, preterano izlaganje sunčevim zracima učestalo i agresivno "ribanje" kože, korišćenje agresivnih sredstava za uklanjanje šminke i održavanje higijene kože lica, neka stanja kože praćena inflamacijama ili upotrebe nekih medikamenata) barijerna funkcija kože je ugrožena. Koža u takvom stanju odaje preveliku količinu vode u spoljašnju sredinu iz površinskih slojeva, i nastupa stanje kože koje nazivamo DEHIDRIRANA KOŽA. Stanje je trenutno i adekvatna nega može rešiti takvo stanje. Ukoliko je manjak lipida u koži značajan javlja se SUVA KOŽA, kao hronični proces, stanje je ozbiljnije, koža je sklona iritacijama, perutanju, osećaju zatezanja ili peckanja, ten je siv i beživotan, koža se ljuspa, takođe koža je podložna različitim spoljašnjim uticajima. Jedno od prvih rešenja je dodavanja lipida tj. MASNIH kiselina vašoj nezi, a to je svakako ekstrakt avokada. Ekstrakt avokada sadrži sterole koji brzo prodiru kroz kožu i hrane našu kožu. Takođe ekstrakt avokada stimuliše sintezu kolagena i elastina, i vraća koži elastičnost i tonus, bogat je i vitaminima A, D, E koji eliminišu slobodne radikale i bore se protiv znakova starenja i odlažu pojavu znakova starenja. Kada je reč o samoj kremastoj teksturi ekstrakta avokada koji je inkorporiran u masku, on deluje kao lipofilni emolijens.
Amino-kiseline koje su takođe sastavni deo maske, hidriraju nošu kožu lica.
Sveukupni sastav maske ima dvojako destvo: trenutno koži pruža plumping efekat, koža je blistava, zaglađena i smanjena je vidljivost sitnih linija i bora; dugoročno, kada se primenjuje više puta nedeljno, obnavlja barijernu funkciju kože i hidrira kožu, umanjuje iritacije, usporava starenje i poboljšava tonus lica.
Kome preporučujem FRUIDA Avocado Relief masku: SVIMA! Ali posebno ljudima koji osećaju nelagodu zatezanje i peckanje nakon umivanja i čišćenja lica, svima koji imaju dehidriranu ili suvu kožu, i svima koji žele da odlože bojavu bora.

 

 


FRUIDA Blueberry Hydrating Mask (hidratacija i vlaženje kože sa dodatkom ekstrakta borovnice)

Maska sadrži 55% sastojaka prirodnih sastojaka borovnice koji koži obezbeđuju hidrataciju i vlažnost.
Borovnica, asocijacija na ljubičastu boju i zdravlje, to dalje asocira na visok sadržaj antioksidanasa u ovoj čarobnoj voćki. FRUIDA, usavršenim tehnikama proizvodnje maski za lice iz voća, čuva visok procenat prirodnih sastojaka, i obezbeđuje da preparat sadrži očuvana visokoaktivna jedinjenja, koja će svoje željene efekte ispoljiti na našoj koži. Verovatno, svi znamo da slobodni radikali u našoj koži, u ćelijama naše kože, narušavaju prirodni balans kože i odbrambene sposobnosti kože. Kao posledica delovanja slobodnih radikala, koji nastaju usled stresa, izlaganja Suncu itd., dolazi do prevremenog starenja kože, pojave dubokih bora, fleka i pega, proširsnih pora. Da bi naša koža bila blistava i što duže mlada i sveža, potrebni su nam ANTIOKSIDANSI tj. FRUIDA maska sa borovnicom.
Maska još i trenutno hidrira našu kožu i vlaži je. Hidratacija - pojam koji označava da preparat vašoj koži obezbeđuje vodu; ćelije, zahvaljujući aktivnim molekulima dobijaju prekopotrebnu vodu. Moisturizing ili vlaženje kože - pojam koji označava da preparat sprečava, zahvaljujući svojim osobinama, preterani gubitak vode iz površinskih slojeva. Više vode, koža je hidrirana, ten je blistav, koža je zdrava, a znaci umora i starenja su uklonjeni. Kome preporučujem FRUIDA masku sa borovnicom: Svima kojima je potrebna dodatna hidratacija, nakon napornog dana ili pred važan događaj, ili samo kao deo vašw luksuzne nege kože.

 



Dodatni savet: Da bi vaša SHEET maska ostvarila svoj pun efekat, nakon maske obavezno naneti kremu za lice na kojoj piše MOISTURIZING!

Ps: Uživajte u svakom trenutku dok prijatna tekstura i odličan sastav, kao i blag miris FRUIDA maski neguju vašu kožu.
 

Tekst: Danijela Nikolić (instagram: @glam.prescription)

Ostavi ocenu

Trenutno nema komentara