Pretraži sajt

KREME SA ZAŠTITNIM FAKTOROM

po strani
Filtriraj
Resetujte filtere
Kolekcije
Prikažite više
0 proizvoda
Za izabrane kriterijume nisu pronađeni proizvodi!
Pročitajte

Šta je SPF faktor?

SPF je broj koji označava sposobnost kreme sa zaštitnim faktorom da štiti od UV zraka. Ovaj faktor ukazuje na koliko dugo možete ostati izloženi suncu a da vam koža ne izgori, u poređenju s vremenom koje bi vam bilo potrebno izgorite bez ikakve zaštite. Na primer, krema za lice sa SPF 50 omogućava vam da ostanete 50 puta duže na suncu nego bez zaštite, pre nego što počnete da se crvenite.

Šta znače faktori na SPF kremi?

Faktori na SPF kremi (SPF) pokazuju koliko dobro krema štiti kožu od UVB zraka, koje izazivaju opekotine od sunca. Što je viši SPF faktor na kremi za lice sa zaštitnim faktorom, to je jača zaštita. Na primer, SPF 30 blokira oko 97% UVB zraka, dok SPF 50 blokira oko 98%. Faktor 50+ na kremi pruža najviši nivo zaštite od sunca.

Zašto je važno svakodnevno nanositi SPF kremu za lice?

Svakog dana je važno nanositi kremu za lice sa zaštitnim faktorom, bez obzira da li je leto ili zima. Čak i tokom oblačnih dana sunčeva svetlost prodire kroz oblake a samim tim i do vaše kože. Stoga, ni tad ne izlazite direktno na sunce, jer su UV zraci prisutni i mogu oštetiti kožu. Redovna primena SPF kreme za lice može smanjiti rizik od oštećenja kože, bora i drugih problema povezanih sa sunčevim zračenjem. 

Dakle, spf je kao maska za lice protiv UV zračenja.

Koje su najbolje SPF kreme sa zaštitnim faktorom?

Kada je u pitanju izbor SPF kreme, važno je odabrati proizvode koji odgovaraju vašem tipu kože i nude visoku zaštitu. U našoj ponudi preovlađuju SPF kreme za lice sa faktorom 50+ brendova Mizon, Frudia, Dr. Jart, Goodal, Kahi, Axis-Y. Ovi proizvodi su pažljivo odabrani zbog svoje efikasnosti u zaštiti kože od sunčevih zraka, uzimajući u obzir različite potrebe i tipove kože.

Ukoliko želite da saznate više o našim kremama za lice sa zastitnim faktorom i pronađete onu idealnu SPF kremu, slobodno nas kontaktirajte i rado ćemo vam pomoći u odabiru. Vaša koža zaslužuje najbolju zaštitu od sunca, zato ne oklevajte da se zaštitite svakodnevno.

Možda će vas zanimati i naše BB kreme