Pretraži sajt
%
×
Extra POPUST
Pravilno nanošenje rumenila
Blog
01.02.2018.

Pravilno nanošenje rumenila

Mnoge žene izbegavaju da koriste rumenilo prilikom šminkanja, jer nisu sigurne da li ga pravilno nanose i da li su izabrale pravu nijansu.

Suvo ili kameno rumenilo se nanosi velikom mekanom četkom sa dugačkom drškom. Kremasta rumenila je najbolje da primenite sunđerom.

Ako ne znate gde da stavite rumenilo na obraze, zapamtite gde lice obično pokazuje rumenilo. Ove oblasti je potrebno naglasiti predivnim ružičastim nijasama rumenila.

Kremasto rumenilo nanesite preko dnevne kreme ili podloge, a zatim ga sunđerom (ili prstima) razmažite.

Rumenilo na obrazima nanesite od jagodica do ruba kose. Ne stavljajte ga suviše blizu nosa, inače će šminka izgledati neprirodno. Nanesite rumenilo kratkim vertikalnim pokretima gore - dole, formirajući trougao ili oblik kapi.

Ako lice izgleda previše tamno u odnosu na vrat, nanesite malo rumenila na kožu vrata.

Da bi vizuelno prilagodili preširoko lice, na obraze stavite rumenilo u obliku trouglova, počevši od kostiju jagodica do uglova usana. Ako se osećate iscrpljeno, nanesite malo rumenila na čelo, uz rub kose ili iznad obrva, u zavisnosti od toga koji deo želite da naglasite, ali nemojte preterivati.

Potrebno je naglasiti prirodne linije i skrenuti pažnju na lepe delove lica svetlijim rumenilom. Nedostatke ćete sakriti tamnijim nijansama. Na primer, ako želite da vizuelno skratite nos, primenite tamno rumenilo na njegov vrh, a ako želite da vizuelno povećate bradu, nanesite kružnim pokretima svetliju nijansu rumenila.

I zapamtite, eksperimenti obično dovode do neočekivanih rezultata, zato se ne plašite i ne zaboravite na zlatno pravilo šminkanja - nemojte preterati!

Ostavi ocenu

Trenutno nema komentara