Pretraži sajt
%
×
Extra POPUST
Koliko je Vitamin E važan za vašu kožu
Blog
11.05.2018.

Koliko je Vitamin E važan za vašu kožu

Opšte je poznata činjenica da su vitamini veoma važni za zdravlje, vitalnost i lepotu. Priroda nam ih je podarila mnogo, u raznim izvorima i oblicima, ali jedan se po svom blagotvornom dejstvu na kožu posebno izdvaja. Pogodile ste, reč je o vitaminu E.

Izraženo antioskidativno svojstvo i hranljivost vitamina E čine da bore i ožiljci nestaju te daje koži besprekoran izgled. Šta tačno znači antioksidativno dejstvo? Znači da vitamin E ima moć da neutralizuje slobodne radikale koji se stvaraju kao normalna posledica starenja, upotrebe cigareta, prekomernog izlaganja suncu ili zagađenog vazduha, a koji oštećuju kožu i uništavaju kolagen, te smanjuju elastičnost i dovode do pojave bora. Dakle, vitamin E štiti našu kožu od preranog starenja mnogo više nego bilo koji drugi vitamin. Takođe, on je veoma efikasno sredstvo za brzo ublažavanje bolnih simpotma kože izgorele na suncu. Samo nekoliko kapi ulja vitamina E će neutralizovati oštećenja nastala od UV zraka. Zapravo, i svaku drugu opekotinu možete lako zalečiti uljem sa vitaminom E.

Odličan je u borbi protiv ožiljaka od akni, strija, ali i podočnjaka. Razblaženo ulje može poslužiti za čišćenje lica ili svakodnevnu negu jer je zaista ultimativni saveznik za lepotu i negovan izgled. Zbog svih pozitivnih dejstava vrlo se često može pronaći u preparatima za negu lica i tela, ali se skriva pod imenom tocopherol. Sada kada znate za ovu malu tajnu uvek obratite pažnju da li ga ima u satavu kada birate novi proizvod za negu.

Pored toga što se nalazi u namirnicama poput slatkog krompira, badema, kikirikija, maslinovog ulja, lososa, hobotnice i mnogim drugim, vitamin E možete uzimati kao suplement u vidu tableta, ili ga direktno aplikovati na kožu. Takva upotreba je svakako najefikasnija i najbrže daje željene rezultate.

Shvatile ste, bilo da imate bore i ožiljke kojih se treba rešiti ili želite da pružite koži najbolju negu, ne trošeći pritom bogatstvo na stalne posete kozmetičkim salonima, ulje vitamina E mora postati deo vaše rutine. Možete ga naći u kapsulama, koje su najpratkičnije i garantuju najveću higijenu jer su pakovanja jednokratna. Jednostavno im otvorite vrh i umasirate ulje u kožu. Uzevši u obzir činjenicu da su istraživanja pokazala da se dejstvo vitamina E još intenzivnije ispoljava kada je udruženo sa drugim vitaminima i antioksidansima, Vitamin E Skin Oil, proizveden u Americi ima posebnu kolekciju iz koje možete izbrati kombinaciju najbolju za vas. Nar će, dodat vitaminu E, dovesti do najboljeg balansa, matični mleč će vam pomoći pri zatezanju, ginseng će doprineti hidrataciji dehidirane kože, aloe vera je najbolji saveznik pri reparaciji ožiljaka i oštećenja, avokado će regenerisati kožu, dok će kajsija udružena sa vitaminom E osloboditi kožu svog stresa i pružiti joj relaksaciju.

U zavisnosti od stanja kože, preporučuje se upotreba od jednom do pet puta nedeljno. Za najbolji efekat, kao i uvek, morate biti uporne, ali budite sigurne da ćete par meseci nakon upotrebe imati željeni, vidni rezultat.

Ne zaboravite, nEga je najvažnija, a ako postoji čudotvoran sastojak, onda je to upravo vitamin E.

Autor: Stojana Kevrešan

Ostavi ocenu

Trenutno nema komentara