Pretraži sajt
%
×
Extra POPUST
Vitamin E ulje za kosu, kožu, lice i zdravlje
Blog
27.01.2017.

Vitamin E ulje za kosu, kožu, lice i zdravlje

 

Vitamin E sadrži antioksidanse i zaceljujuća svojstva koja su idealna za lečenje oštećene kože i kose. Ulje sa vitaminom E može se primenjivati površinski ili se može konzumirati putem hrane ili suplemenata.

Vitamin E je antioksidant koji uglavnom štiti kožu od efekata UV zračenja. Kada jedete hranu koja je puna vitamina E hranjive materije će proći kroz ćelijske membrane kože kao dodatak prirodnoj odbrani tela.

Mnogi vitamini E su proizvedeni od ulja kao što su ulje od kanole, soje ili kukuruza direktno kroz destilaciju. Ulje je samo po sebi teško, gusto i ima rok trajanja tri godine. Ako je ulje sa vitaminom E izloženo preteranoj toploti ili vazduhu, može da dođe u  reakciju sa kiseonikom i da postane neupotrebljivo. Prema tome, ulje uvek treba pažljivo da se čuva i da se zaštiti od ovih faktora.

Vitamin E ulje za kožu

Kontroliše znake starenja. Primenjivanje vitamina E na vašu kožu pomoći će u proizvodnji elastina i kolagena da bi se održala elastičnost kože. Vitamin E se takođe može koristiti da se smanji pojava finih linija, bora i staračkoh fleka, a antioksidantna svojstva ovog ulja će sprečiti pojavu novih linija na licu.

Rešava problem suve kože. Vitamin E štiti kožu od gubitka vlage, pa koža može da ostane glatka i zdrava. Takođe, ovo ulje može da se koristi za održavanje nivoa vlažnosti kože.

Leči manje opekotine od sunca. Korišćenje ulja sa vitaminom E na koži će omogućiti da ga koža lako apsorbuje u epiderm da bi se izlečila šteta na koži prouzrokovana UV zracima. Ovo ulje će pomoći da se ublaži bol i da se obezbedi zaštita od daljeg oštećenja kože.

Uklanja ožiljke. Vitamin E može se primeniti na ožiljke, opekotine, modrice ili u slučaju drugih oštećenja kože da bi pomogao u njenom bržem oporavku. Ožiljci će nestati u roku od nekoliko meseci kada oštećene ćelije izumru i budu zamenjene zdravijim ćelijama.

Sprečava nastanak strija. Slično lečenju ožiljaka, ulje sa vitaminom E može da se namaže na strije da ublaži svrab koji može da nastane na ovim delovima. Oni koji imaju strije mogu da koriste ulje sa vitaminom E koje će da vrati koži elastičnost i da pomogne da ožiljci od strija zarastu i nestanu.

Leči kožne bolesti. Mesta zahvaćena psorijazom mogu se izlečiti kada se na njih primenjuje ulje sa vitaminom E. Oni koji pate od ekcema takođe smatraju da antioksidanti u vitaminu E mogu da pomognu u otklanjanju svraba i da smanje upalu uzrokovanu ovim stanjem.

Čisti kožu. Vitamin E se može koristiti kao tonik i kao sredstvo za čišćenje lica. Mazanje ulja na lice kružnim pokretima pamučnom lopticom pomoći će da se uklone prljavština i nečistoća koje se nagomilavaju na koži tokom dana.

 

Možete primeniti ulje sa vitaminom E na delove kože koje biste voleli da poboljšate. Ovo ulje će se brzo apsorbovati u epiderm i doneće brzo olakšanje. Ulje sa vitaminom E može biti malo lepljivo na koži, pa oni koji izlaze napolje mogu umesto njega da koriste losion ili kremu za sunčanje koja sadrži vitamin E. Nanesite ove proizvode 30 minuta pre izlaska napolje da bi oni počeli da deluju.

Ako hoćete da koristite vitamin E da ublažite ožiljke, otvorite kapsule vitamina E i trljajte ulje komadićem vate direktno na taj deo. Nemojte da masirate ulje unutra, već dozvolite da se samo apsorbuje. Možda će biti potrebno nekoliko meseci da se ispolje svi efekti.

Izvor: www.kokosovoulje.com

 

Ostavi ocenu

Trenutno nema komentara