Pretraži sajt
%
×
Extra POPUST
DA LI STE ČULI ZA NOVI TREND?!  50-e su nove 30-e!
K-beauty
10.04.2023.

DA LI STE ČULI ZA NOVI TREND?! 50-e su nove 30-e!

Sve više žena danas otkriva da godine ne moraju biti prepreka za izgled i osećaj mladosti!

Mnogi ljudi danas veruju da godine nisu bitne i da se možemo osećati i izgledati mlađe nego što zaista jesmo. I zaista, uz pravilnu negu lica i tela, kao i zdrav način života, možemo postići sjajne rezultate.

Kada dođemo u srednje godine, često se osećamo umorno i beživotno, i to je sasvim normalno. Ali ne mora biti tako! Postoji puno načina da se osećamo i izgledamo bolje, i to ne samo iznutra, već i spolja.

Kada je u pitanju način života, važno je da se bavimo fizičkom aktivnošću, redovno vežbamo i unosimo zdravu i uravnoteženu ishranu. Ove navike će nam pomoći da održimo našu težinu, povećamo snagu i izdržljivost, i osećamo se bolje u sopstvenoj koži.

Međutim, zdrav način života ne znači samo fizičku aktivnost i ishranu. Važno je da se dovoljno naspavamo, izbegavamo stres, i brinemo o našem mentalnom zdravlju. Dobar način da se ovo postigne je da se bavimo hobijima i aktivnostima koje nas opuštaju, ili da meditiramo ili vežbamo jogu.

Kada je u pitanju nega lica i tela, takođe postoje koraci koje možemo preduzeti da izgledamo sjajno i sveže. Važno je da vodimo računa o hidrataciji kože, da koristimo proizvode koji odgovaraju našem tipu kože, i da je redovno čistimo i hidriramo. Ukoliko ne znate koja je vrsta kože, dobra ideja je posetiti dermatologa koji će vam pomoći da odaberete prave proizvode ili se možete konsultovati i direktno sa nama. Pišite nam na društvenim mrežama ili ovde, na sajtu, rado ćemo vas kontaktirati i popričati o nezi koja bi vam odgovarala.

Želimo da u ovom kraćem tekstu podelimo sa vama par saveta za negu kože i održavanje vašeg zdravlja koje možete primeniti kako biste zadržali mladalački duh u 50-im godinama i uživali u svojoj koži.

 

Prvo što želimo da vam kažemo, nije kasno da se počne sa pravilnom negom kože! Svakodnevno nanošenje hidratantne kreme, korišćenje zaštitne kreme za sunce i redovno čišćenje kože, će pomoći da izgledate mlađe i sveže. Pored toga, možete isprobati razne tretmane lica, poput pilinga, masaže i korišćenja raznih seruma i maski.

  1. Redovno čistite lice!

Čišćenje lica od prljavštine, znoja i šminke može sprečiti nastanak akni i drugih problema s kožom. Koristite blage proizvode za čišćenje lica koji neće isušiti vašu kožu. Predlžemo umivalice sa visokom koncentracijom voćnih sastojaka, jer pored toga što ne isušuju kožu već je hidriraju, takođe pružaju efekte zatezanja kože.

 

2. Minimum 2 puta nedeljno koristite sredstva za  piling lica!

Žene u 50-im godinama se često žale na gubitak sjaja i tonusa kože. Tu stupa na snagu piling koji periodičnom upotrebom revitalizuje kožu, podstiče njenu cirkulaciju i regeneriše je, čime se otkriva nova i blistava koža i poboljšava tonus.

 

3.    Kako da budete sigurni da ste dovoljno hidrirali kožu?

Tako što ćete primenjivati princip slojevitog nanošenja proizvoda i u svoju obaveznu dnevnu i večernju rutinu nege uvrstiti i toner i serum! Zapamtite, toner je prvi važan korak hidratacije jer prodire duboko u slojeve kože i priprema je za apsorbovanje narednih slojeva, osnosno seruma.

Serum pored toga što obezbeđuje dodatnu hidrataciju sadrži i aktivne sastojke koji rešavaju specifićne probleme. Tako na primer ukoliko koristite Mizon collagen serum, pored hidratacije, nadomestićete koži i gubitak kolagena ćime ćete održati njenu elastičnost i gipkost.

 

4.    Koristite retinol i kreme sa kolagenom! Retinol je sastojak koji pomaže u smanjenju bora i povećanju proizvodnje kolagena u koži. Retinol podstiče proizvodnju kolagena, dok kreme sa visokom koncentracijom kolagena dodatno hrane i nadomešćuju njegov gubitak.

 

5.    Izbegavajte sunce! Sunčevi zraci oštećuju kožu i ubrzavaju proces starenja. Zato je važno da izbegavate direktno izlaganje suncu, a ako morate biti na suncu, koristite zaštitni faktor sa visokim nivoom SPF zaštite, poput Mizon Cicaluronic SPF 50+ kreme.

 

6.    Koristite sheet maske!

Nikada ne možete previse hidrirati kožu! Naprotiv, sve što više obraćate pažnju na ovu ključnu komponentu nege, koža će vam biti blistava i vitalna! Zato je naš savet da se obavezno minimum dva puta nedeljno opustite sa omiljenom sheet maskom koja će poput infuzije za samo 15-ak minuta revitalizovati kožu.

 

7.    Uključite antioksidanse u ishranu! Antioksidansi, poput vitamina C i E, pomažu u borbi protiv slobodnih radikala koji oštećuju kožu. Uključite hranu bogatu antioksidansima, poput borovnica, spanaća i avokada.

 

8.    Redovno vežbajte! Vežbanje poboljšava cirkulaciju krvi i ubrzava proces regeneracije kože. Redovno vežbanje može pomoći u održavanju mladalačkog izgleda kože.

 

9. Spavajte dovoljno! San je važan za zdravu kožu. Nedostatak sna može dovesti do pojave tamnih krugova oko očiju, ali i do mrzovolje, neraspoloženja i manjka energije!

 

Da rezimiramo, 50-te godine su nove 30-e ako vodimo zdrav način života i redovno brinemo o našoj koži i telu. Ne treba da se plašimo godina, već da uživamo u svakom danu i pratimo potrebe čitavog organizma!

 

Ostavi ocenu

Trenutno nema komentara