Pretraži sajt
%
×
Extra POPUST
Mogu li kreme za okoločnu regiju zaista posvetliti tamne krugove?
Mogu li kreme za okoločnu regiju zaista posvetliti tamne krugove?
K-beauty
07.12.2022.

Mogu li kreme za okoločnu regiju zaista posvetliti tamne krugove?

Šta je sa vašom kremom za tamne krugove oko očiju? Da li stvarno radi?

 

Tamni krugovi, podočnjaci, oči pande - kako god to nazivali, priznajemo jesu frustrirajući. Postoji toliko mnogo krema, seruma, pa čak i maski koje tvrde da osvetljavaj podočnjake, ali da li zaista deluju?

Da li mislite da ih se možemo rešiti i kako da ih negujemo kako bi zaobišli ovaj problem?

Podočnjaci su prilično složena tema i kada se pojave, pokušavate sve da pronadjete rešenje koje bi odmah osvetlilo vašu okoloočnu regiju. Obično vidimo da se kreme za oči reklamiraju kao posvetljivači, ali mogu li zaista izbrisati vaše podočnjake?

Istina je da sve zavisi od toga koju vrstu podočnjaka imate. Postoji niz faktora koji mogu biti uzrok zašto se vaši podočnjaci uopšte pojavljuju i imperativ je da identifikujete od koje vrste patite da biste se efikasno borili protiv njih. Zbunjeni? Bez brige! Nastavite da čitate da biste saznali njihove različite vrste i najbolje načine da ih tretirate.

 

Tamni krugovi usled nedostatka sna i loše ishrane

Znam da ste ovo verovatno čuli ranije, ali evo ga ponovo: Nedostatak sna i loša ishrana zaista mogu dovesti do tamnih krugova! Iako je ovo istina, da li znate zašto se to dešava? Područje oko očiju ima mnogo tanju kožu od kože ostatka vašeg lica, tako da kada vam krvni sudovi oteknu od određenih iritacija (kao što je nedostatak sna), oni postaju vidljivi i proizvode neželjeni “mrak” koji može učiniti da vaša koža izgleda dosadno i umorno.

Dobra vest je da je ovu vrstu tamnih krugova prilično lako otkloniti, za razliku od nekih komplikovanijih problema na ovoj listi. Sve što treba da uradite je da nadoknadite san, redovno vežbate i uravnotežite ishranu zdravom hranom.

Ali, da biste zaista pomogli i ubrzali revitalizaciju okoloočne regije, naročito u trenucima kada vam je rešenje potrebno SADA i ODMAH dobrodošlo bi bilo da imate tajno oružije u svom arsenalu koje će trenutno uticati na smanjenje problema i umirenja vašeg delikatnog područja oko očiju.

Sigurno ste do sada čuli (ako ne i probali) Mizon snail okoloočne gel flasteri koji nakon 20-ak minuta imaju sposobnost da umanje nadutost, ublaže vidljivost i dubinski nahrane i osveže regiju ispod oka. Savršeni su kada vam je potrebno brzo rešenje nakon neprospavane noći ili ispred važnog događaja, u trenucima kada vam je potrebna savršena koža za vaš make-up, ali i za svakodnevnu upotrebu i negu.

 

Tamni krugovi kao posledica genetike:

Nažalost, postoje slučajevi kada se razlog zbog kojeg imate podočnjake jednostavno svodi na genetiku. Ponekad su podočnjaci zapravo nasledni i verovatno ste patili od njih od malih nogu.

U ovom slučaju, ovaj tip je uzrokovan prekomernom proizvodnjom melanina što dovodi do zatamnjenog izgleda ispod očiju. Podočnjaci mogu nastati zbog akumulacije pigmenta ili tanke kože koja propušta krv i krvne sudove pa su i oni uočljiviji. Podočnjaci takođe mogu biti rezultat vaše strukture kostiju. Genetski, neki ljudi nemaju glatku tranziciju između ispod oka i obraza, dajući “šuplji” izgled koji izgleda kao tamni krug.

Najbolji način za borbu protiv ovoga je upotreba okoloočne kreme koja sadrži sastojke za posvjetljivanje koji pomažu u inhibiciji proizvodnje melanina. 

Odlična krema za tu namenu koju vredi isprobati je Cliv golden ball healer sa aplikatorom koji nakon nanošenja kreme omogućava i masažu okoloočne regije i bolju apsorbciju sastojaka. Krema je bogata sastojcima poput Centella asiatica i ekstrakta biljke Portula Oleracea, koji pomažu da se revitalizuje i vlaži područje oko očiju. 

Međutim, imajte na umu: ova krema za oči neće biti trajno rešenje za one koji pate od genetskih podočnjaka, ali će pomoći da se smanji njihova vidljivost onima koji nemaju novca da potroše na fensi lasere.

 

Tamni krugovi od izlaganja suncu

Odlučni smo da propagiramo važnost nanošenja SPF zaštite i to sa dobrim razlogom. Dugotrajno nezaštićeno izlaganje suncu može dovesti do oštećenja kože što će verovatno dovesti do pigmentacije i mraka ispod očiju koje je teško ukloniti. Zbog toga je imperativ da redovno koristite kremu za sunčanje.

 

Tamni krugovi od starenja

Dok mudrost može doći zajedno sa starenjem, još jedna ne tako korisna stvar dolazi prolaskom godina, a to su nesrećne bore i gubitak elastičnosti. Te činjenice zapravo može igrati ulogu u tome koliko su uočljivi vaši podočnjaci. Područje oko očiju sadrži jednu od najtanjih koža na vašem licu, zbog čega ga treba delikatno tretirati. Kako starimo, koža se može još više istanjiti kao rezultat smanjenja kolagena i potkožne masti. Što je koža tanja, vaši tamni krugovi mogu postati očigledniji.

Dakle, sigurno ćete poželeti da potražite kremu za oči koja dubinski neguje kožu i deluje na ublažavanje znakova starenja. Možemo vam dati preporuku za svakodnevno korišćenje kreme na bazi kolagena, koja će nadomestiti izgubljeni kolagen i uticati na elastičnost i smanjenje vidljivosti bora. U pitanju je Mizon collagen okoloočna krema, sa visokim procentom morskog kolagena dobijenim iz dubine mora. Svakodnevnim korišćenjem povećaćete elastičnost kože, hidrirati je, a samim tim umanjiti vidljivost tamnih krugova.

 

Zaključak:

Razlozi zbog kojih patimo od podočnjaka su komplikovani, i kao i većina stvari u nezi kože, ne postoji jedinstveno, čudesno rešenje koje bi ih sprečilo. Najvažnija stvar koju možete da uradite je da identifikujete tip od kojeg patite i da to dopunite odgovarajućom kremom za oči koja vam može pomoći da ublažite “tamu”.

Za ozbiljnije probleme sa tamnim krugovima, savetujemo da kontaktirate svog dermatologa kako biste razgovarali o trajnijim rešenjima, posebno za one koji pate od nasledne pigmentacije, kojih je mnogo teže da se otarase.

Da li ste doživeli dobre rezultate od kreme za podočnjake za podočnjake? Obavestite nas u komentarima ispod.

 

Ostavi ocenu

Trenutno nema komentara