Pretraži sajt
%
×
Extra POPUST
JUTARNJA RUTINA nege kože zaposlene žene: Kako očuvati kožu u brzom ritmu života?!
JUTARNJA RUTINA nege kože zaposlene žene: Kako očuvati kožu u brzom ritmu života?!
K-beauty
15.12.2023.

JUTARNJA RUTINA nege kože zaposlene žene: Kako očuvati kožu u brzom ritmu života?!

Zaposlene žene često balansiraju između poslovnih obaveza, porodičnih briga i ličnog vremena. Često zbog tempa koji nam nameću sve te obaveze prvo čega se lišimo je vreme koje smo nekada imale samo za nas. Da li je to lagano ispijanje kafe, gledanje jutarnjeg programa ili pak briga i nega o svojoj koži, polako jedna po jedna aktivnost zamenjuje se spremanjem doručka, spremanjem dece, peglanjem i nizom drugih aktivnosti koje nam neprimetno kradu vreme za nas.

Ali važno je da uvek imate na umu da uprkos dinamičnom rasporedu, negu kože ne smete zanemariti.

Shvatajući potrebe i odgovornosti žena u današnjem užurbanom i stresnom načinu života, želeli smo da vam predložimo brzu i efikasnu rutinu koja će održavati vašu kožu sjajnom i zdravom.

J U T A R NJ E   Č I Š Ć E NJ E

Za početak, počnite dan pravilnim čišćenjem lica. Koristite blagi gel ili penu za čišćenje kako biste uklonile nečistoće i osvežile kožu. Savet Plus: Praktična ambalaža umivalica sa pumpicom je sada lako dostupna i mogu vam olakšati i ubrzati prvu fazu čišćenja i nege.

HIDRATACIJA JE NAJVAŽNIJA

Ukoliko vam jutarnji tempo ne dozvoljava slojevito nanošenje proizvoda (tonera, seruma, antirida) nikako ne lišite svoju kožu hidratantne kreme. Hidratacija je ključna za otpornost kože na negativne spoljašnje uticaje.

Lagane hidratantne kreme koje se brzo upijaju neće vam oduzeti dodatnog vremena, koža će ih brzo upiti i zadržaće elastičnost i i vitalnost.

 

SPF ZAŠTITA

Dobar izbor su i  proizvodi koji imaju višestruku funkciju kao na primer hidratantna krema sa SPF-om, koja pored osnovne nege  pruža i zaštitu od štetnih UV zraka. Bez obizira da li je vaš posao kancelarijski ili terenski, obavezno zaštitite kožu od sunčevih zraka. Time izbegavate pegice i flekice po licu i štitite svoju kožu od prevremenog starenja.

 

MAKE UP

Ako nosite šminku, odaberite brze i jednostavne opcije poput BB krema, rumenila i maskare. To će vam uštedeti vreme, a vi ćete izgledati negovano i sveže. BB kreme često sadrže i UV zaštitni faktor, tako da su pravi multipraktik u nezi kože. Zato su Mizon BB kreme na bazi puževe sluzi postale brzo viralne, jer neguju, pružaju zaštitu i imaju visoku pokrivnu moć.

 

VREME ZA SEBE

 Na kraju dana, odvojite nekoliko minuta za sebe. Možete probati opuštajuću masku ili masažu lica kako biste se relaksirale pre spavanja.

Pametno upravljanje vremenom omogućava zaposlenim ženama da održe sjajnu kožu bez zanemarivanja drugih aspekata svog života. Pronađite ravnotežu i uživajte u rutini nege koja odražava vašu životnu dinamiku.

Ostavi ocenu

Trenutno nema komentara