Pretraži sajt
%
×
Extra POPUST
Zeleni čaj, vrhunski sastojak
K-beauty
12.07.2021.

Zeleni čaj, vrhunski sastojak

Zeleni čaj za kožu? DA! Vrlo je verovatno da vam potraga za novim proizvodom postane prenaporna u nekom trenutku, zbog čega smo tu da vam pružimo osnovne informacije. Naučićemo vas kako zeleni čaj funkcioniše i dati vam neke preporuke u cilju olakšavanja potrage.

Zeleni čaj je poznat po tome da se već stolećima koristi u lečenju najrazličitijih tegoba, od nadutosti stomaka do glavobolje. Svesni njegove neverovatne sposobnosti isceljenja, većina K-Beauty brendova ga je uvrstila u listu sastojaka svojih najvažnijih proizvoda. Ako ste znatiželjni da saznate više o ovom drevnom sastojku, nastavite da čitate i saznajte kako se on može uklopiti u vašu dnevnu rutinu nege kože.

 

Šta je toliko sjajno u vezi sa zelenim čajem?

Postoji na stotine studija objavljenih tokom godina koje su za temu imale pozitivne isceljujuće karakteristike zelenog čaja i većina njih se fokusirala na efekte koji se odnose na lečenje problematične kože i borbu protiv vidljivih znaka starenja. Zeleni čaj ovo uglavnom duguje visokom nivou antioksidanata koji sadrži u sebi. Kao što se verovatno sećate, antioksidanti su ključni u borbi protiv slobodnih radikala- zagađivača iz okruženja koji mogu naškoditi ćelijama kože i ubrzati njihovo starenje.

Uporedo sa ovim antioksidantima, zeleni čaj ima anti-zapaljenska i anti-bakterijska svojstva, poseduje velike kolčine amino kiselina, vitamina i kofeina, sve sastojke koji imaju jedinstvene karakteristike pogodne za isceljenje, hidriranje, detoksikaciju i čišćenje kože.

 

Koje pogodnosti zeleni čaj pruža vašoj koži?

Najbolje dokumentovana prednost od njegovog korišćenja za negu kože ili čak ispijanja zelenog čaja, ogleda se u odličnom obezbeđivanju antioksidanata. Oni pomažu u zaštiti kože od štetnog UV zračenja, zagađenja iz vazduha i prljavština uopšte, kao i masnoća koje mogu da zapuše pore i kožu ostave bez sjaja.

Uporedo sa ovim zaštitnim karakteristikama, zeleni čaj je izuzetne anti-zapaljenske prirode. Za one koji se bore protiv crvenila i iritacije, imav odličan umirujući efekat, a takođe smanjuje i osećaj svraba.

Kofein u zelenom čaju je odličan za smanjenje nadutosti! Ili pak, imate umorne, otečene oči? Ohladite malo vlažnih vrećica zelenog čaja u frižideru pre nego ih stavite preko očiju. Nakon relaksirajućeg tretmana, izgledaćete odmornije i podmlađenije, čak i ako imate veoma malo sna.

Antibakterijska svojstva zelenog čaja su odlična u borbi protiv akni, dopiru do samog izvora bakterija koji stvaraju probleme i pročišćuju kožu. Tanini u zelenom čaju takođe imaju sposobnost skupljanja i širenja tkiva čime se smanjuje prekomerno lučenje sebuma i neutrališe stvaranje preterano masne kože.

 

Koji tipove kože bi trebalo da koriste zeleni čaj u svojoj rutini?

Svi! Bez obzira da li imate osetljivu kožu, zabrinuti ste zbog starenja, imate problema sa aknama ili se borite protiv masnoće, zeleni čaj će uvek imati pozitivan uticaj na vas. Uključite ovaj sastojak u vašu rutinu kroz korišćenje jednog ili dva proizvoda i primetićete momentalne rezultate. Zeleni čaj je moćan, ali ne agresivan- on stvara čuda na nežan način.

Koje vrste proizvoda sadrže zeleni čaj kao sastojak?

Izgleda da su K-Beauty brendovi u ljubavi sa zelenim čajem, što znači da ima mnoštvo načina i tipova proizvoda kroz koje ovaj sastojak možete da uvrstite u svoju rutinu.

Odličan način da na kraju dana izvršite detoksikaciju je da uzmete čistač na bazi zelenog čaja. Njegova antioksidantna svojstva mogu da obnove sva oštećenja uzrokovana svakodnevnim životom i ostave vašu kožu čistom i osveženom, a da ne ugroze njenu zaštitnu funkciju.

 

Neki od predloga...

Jedan od najboljih čistača na bazi drveta čaja je Mediheal Teatree Care Cleansing Foam 170 ml. Ova pena za čišćenje lica sa ekstraktom čajnog drveta je idealna za osetljivu kožu. Osvežava i blago čisti lice, pomaže u umirivanju osetljive kože lica, ostavljajući na njoj osećaj svežine.

Drugi čistač koji bismo preporučili je BONNYHILL Cleansing Foam Greentea 150ml. Sadrži ekstrakt zelenog čaja koji pomaže u skidanju šminke i uklanjanju nečistoća za svež i zdrav izgled kože.

Neizostavan deo svage nege lica svakako su sheet maske. Trenutno najprodavaniji Mediheal proizvod, a svakako jedna od najprodavanijih maski na svetu je Mediheal Teatree Care Solution Essential Mask.

Fantastičan izbor za kraj iscrpljujućeg dana. Ova umirujuća anti-stres maska je odlična za hidrataciju I regeneraciju kože lica i svi je preporučuju kao ‘must have item’ ako planirate put ili vas narednog dana očekuje važan sastanak. Ovaj proizvod se trenutno smatra jednom od najboljih sheet maski na svetu.

Svakako je važno napomenuti još neke izvrsne maske kao što su Pureheals Centella Green Tea Callus Mask 25gr i BARONESS MASK SHEET GREEN TEA.

Valja napomenuti i Pureheals Centella 65 Green Tea Pack 130gr i Pureheals Centella 65 Green Tea Pack Blister 10ml, maske za čišćenje kože u saradnji sa Centelom i dokazanom efikasnošću zelenog čaja, koje pomažu u čišćenju i hidriranju kože.

Ostavi ocenu

Trenutno nema komentara