Pretraži sajt
%
×
Extra POPUST
Da li Vam je potreban SERUM u nezi kože?
K-beauty
06.12.2021.

Da li Vam je potreban SERUM u nezi kože?

Dizajniran da neguje, štiti i hidrira kožu, serum za lice je odličan sledeći korak nakon čišćenja i pre hidratacije. Dozvolite da vam predstavimo prednosti korišćenja seruma za lice i kako različite vrste seruma mogu koristiti vašoj koži.

Najpre, da definišemo: Šta je to serum?!

Serumi su proizvodi za lokalnu upotrebu tankog viskoziteta koji sadrže koncentrisane količine aktivnih sastojaka. Koncept seruma je da će veće količine aktivnih molekula potencijalno prodreti u površinu kože radi postizanja optimalne efikasnosti. Takođe, zbog veće koncentracije, obično je potrebno kraće vreme da se vide vidljivi rezultati.

Mnogi ljudi se pitaju zašto ne mogu samo da koriste hidratantnu kremu ili kremu za lice na svojoj koži umesto seruma? Pošto je serum lakši i brzo isporučuje aktivne sastojke u kožu, on ide prvo, nakon što očistite kožu, ali takođe morate da zatvorite serum da biste maksimizirali prednosti, zbog čega je hidratantna krema sledeći korak. Razmišljajte o serumu kao o tajnom oružju za lečenje problema sa kožom poput problema sa pigmentacijom, regulisanje finih bora ili akni, a o hidratantnoj kremi kao ključu za hidrataciju vaše kože.

Ako koristite serum za lice koji dobro odgovara tipu problema koji želite da rešite, serum može imati brojne prednosti: brzo se upija u kožu, lakše je formulacije od hidratantnih krema; tanji viskozitet omogućava da se serum lakše upije u kožu, umiruje osetljivu kožu, poboljšava izgled finih linija i bora…

Serumi, sa svojom lakšom formulacijom, često su bolji za osobe sa tipovima kože sklone aknama ili masnom kožom. Oseća se lagano na koži, pošto se brzo upija, serum za lice ne ostavlja osećaj težine i dodatne masnoće.

Vrste seruma za lice i njihovi sastojci…

Kada je u pitanju izbor seruma za kožu, važno je prepoznati da postoje različite vrste seruma, kao i specifični sastojci koje treba tražiti na osnovu vaših ciljeva.

Generalno, serumi za lice spadaju u sledeće kategorije:

  1. Serumi protiv starenja
  • podstiču obnavljanje kože i proizvodnju kolagena. Efikasno deluju na elastičnost kože, smanjujući vidljivost finih linja i bora. Preporučeni serum koji sadrži visoku koncentraciju kolagena iz kolekcije Mizon, zajedno sa kremom, pružiće vam fantastične rezultate.

       2. Serumi za regeneraciju i posvetljivanje kože

  • često su puni antioksidansa i sastojaka koji se bore protiv pigmenta i poboljšavanju tonusa kože. Ključni sastojci su vitamin C, glikolne kiseline, ekstrati kulture paradajza “Callus” koji zajedno regenerišu i prosvetljuju ton kože. Preporučeni serum koji doprinosi dobijanju navedenih efekata je Cliv revitalizing C12 serum.

       3. Hidratantni serumi

  • sadrže hijaluronsku kiselinu, molekul koji fizički vezuje vodu u koži da bi izgledala sveža, puna i mlađa. U mladosti je proizvodnja hijaluronske kiseline velika i ona je vezana za kolagen, ali kako starimo, gubimo kolagen i gubimo “zakačenu kiselinu”. Lokalni serumi sa hijaluronskom kiselinom mogu privremeno da vežu vodu u površinskim slojevima kože, što može učiniti da vaša koža izgleda svežije i vlažnije. Takođe ima mogućnost da privremeno smanji pojavu finih bora.

​​​​​​​

Preporučeni hidratantni serum sa navedenim karaketristikama dolazi nam od brenda Mediheal iz linije Baobab, eksplozija hidratacije u samo nekoliko kapi.

4. Serumi za kožu sklonu aknama i osetljivu kožu

  • bitno je odabrati nežan i lagan serum za akne koji će najpre smiriti kožu. Treba da bude bogat vitaminima i da sadrži salicilnu kiselinu koja je savršen sastojka u borbi protiv problema na koži. Apsolutna preporuka je serum iz kolekcije Mediheal Tea Tree koji će najpre umiriti sve iritacije, a zatim krenuti u borbu protiv viška sebuma, bubuljica, pa čak i blagih ožiljaka.

Kako koristiti serum?

Najbolji način za upotrebu seruma je da ga koristite kao bazni sloj ispod vaših težih proizvoda kao što su hidratantna krema, krema za sunčanje i šminka.

Dok mlađoj koži generalno nije potrebno mnogo više od nežnog sredstva za čišćenje i dnevne kreme za sunčanje, korisno je ući u zdrav, preventivni režim nege kože. To može pomoći u sprečavanju promene boje, oksidativnog oštećenja, dehidracije i prevremenog starenja kože i bora.

Serum za lice možete koristiti jednom ili dva puta dnevno nakon čišćenja i toniranja kože. Zamislite to kao korak nakon čišćenja, a koliko često nanosite serum na kožu zavisi od vaših ciljeva.

Serumi za posvetljivanje i regeneraciju najbolje deluju kada se primenjuju ujutru. Ovo pomaže u zaštiti vaše kože od uticaja okoline i proizvodnje slobodnih radikala koje proizvodi svetlost, uključujući UV uticaje.

Serumi protiv starenja često su najpogodniji za noćnu primenu. Ovo omogućava sastojcima da rade sa cirkularnim ritmom vašeg tela čime se  “popravlja” i obnavlja koža.

Hidratantni serumi za suvu kožu mogu se nanositi dva puta dnevno kako bi vaša koža ostala vlažna i hidrirana i u toku dana i u toku noći.

Većina seruma najbolje funkcioniše kada se nanese kao prvi sloj, u direktnom kontaktu sa čistom kožom nakon što ste koristili sredstvo za čišćenje. Ako aktivni sastojak previše iritira ili isušuje, možete ga naneti preko drugog proizvoda da biste stvorili efekat pufera.

 

Da zaključimo…

Serumi za lice su lagani proizvodi koji sadrže visoku koncentraciju aktivnih sastojaka. Brzo se upijaju u kožu, što ih čini odličnim sledećim korakom nakon čišćenja. Postoji mnogo različitih vrsta seruma, od kojih svaki ima jedinstvenu svrhu i sastojke. Neki serumi pomažu da posvetlite kožu ili umanjite mrlje, dok se drugi fokusiraju na povećanje hidratacije ili borbu protiv znakova starenja. Neki serumi bolje deluju ujutru, dok drugi najbolje deluju kada se primenjuju uveče. Ako niste sigurni da li je serum za lice pravi za vas ili koji tip da koristite za vašu kožu, nadamo se da smo ovim tekstom uspeli da vam pomognemo!

Ostavi ocenu

Ostali komentari

  • Gabrijela
    Gabrijela

    Postovani, koristila sam razlicite serume, ali nijedan mi nije odgovarao.Kao poslednji efekat uvek se pojavljuje dehidrirana koza (duboke linije na celu ,okolocnom predelu...).Interesuje me da li bi trebalo da prestanem sa njihovim koriscenjem ili da nastavim da trazim i dalje" odgovarajuci "serum? Unapred zahvalna, Gabrijela

    29.06.2022. 20:37
  • Admin
    Admin

    Poštovana, Preporučujemo Mizon Snail Repair Intensive Ampoule 30 ml. Visoko koncentrovana ampula od puževe sluzi za višestruku negu kože - 80% ekstrakta puževe sluzi. 80% ekstrakta puževe sluzi i E.G.G pojačavaju regeneraciju kože istovremeno negujući ožiljke od akni, suvu kožu i višestruke probleme sa kožom. Formula je gušća i elastičnija zbog bogate koncentracije ekstrakta puževa, koja efikasnije hrani kožu.

    01.07.2022. 10:25