Pretraži sajt
%
×
Extra POPUST
Da li  je 12 GODINA prerano za uspostavljanje SKINCARE rutine?
Da li  je 12 GODINA prerano za uspostavljanje SKINCARE rutine?
K-beauty
13.03.2023.

Da li je 12 GODINA prerano za uspostavljanje SKINCARE rutine?

Lepa koža je potrebna svakom ko želi da dobije komplimente za svoj izgled, jer svi znamo da pozitivna primedba doprinosi boljoj, zdravoj slici o sebi. Kada prvi put sretnemo ljude, verovatno će pogledati u naše lice, naše oči, u našu kožu i stvoriti utisak. To je sasvim normalno  – svi to radimo

Zdrava blistava koža je privlačna i čini da se osećamo dobro i samopouzdano kada dobijemo te zahvalne poglede drugih. Činjenica je da ako počnete na vreme da je negujete, manje je verovatno da ćete brinuti o borama u mladosti. Prevencija je zaista bolja od lečenja, stoga će adekvatna nega u mladosti pomoći da se efekti osete u starijim godinama.

Krenite odmah…

Razgovarajte sa stručnjacima, oni će vam sigurno reći da nikada nije prerano da počnete da sledite rutinu koja će vam obezbediti zdravu kožu u vašim starijim  godinama. Nikada nemojte misliti da ste premladi u tinejdžerskim godinama da biste počeli da brinete o svojoj koži! Rani početak postavlja temelje za godine koje dolaze. Naravno, niko ne zagovara upotrebu proizvoda sa AHA i BHA kiselinama, ali postoje i drugi načini da se mlade devojke naviknu na pravilan režim nege.

Dermatolozi i kozmetičari se slažu u činjenici da što se ranije krene, veće su šanse da ćete se pridržavati rutine za održavanje sjajne kože do kraja života. Neki kažu da bi devojčice trebalo da započnu osnovnu rutinu i sa 12 godina, dok drugi smatraju da je godinu ili dve kasnije u redu.

Tinejdžeri!

Važno je da počnete u tinejdžerskim godinama: u vašim srednjim 20-im znaci starenja će se pojaviti, koža će početi da razvija prve fine bore mnogo pre 30-ih ukoliko ne preduzmete korake rano. Ovo još više važi za aktivnu mladu damu koja dosta vremena provodi na otvorenom – na suncu, na plaži, baveći se sportom. I dok je istina da tinejdžerka možda ne prati majčinu rutinu, ostaje činjenica da će se uvođenje u rutinu negu kože u mladosti, dividende isplatiti u 20-im, 30-im, 40-im i kasnije.

 

Skrenućemo vam pažnju na nekoliko bitnih koraka koje možete preporučiti svom tinejdžeru da razmotri od samog početka. Osnova nege uključiće sledeće u njihovu svakodnevnu rutinu:

Čistoća kože od početka!

Ohrabrite mlade da čiste kožu i ujutru i uveče. Nabavite svom tinejdžeru dobro sredstvo za čišćenje. To će pomoći da se učvrste dobre navike i sigurno će pomoći u zaštiti kože od akni, na primer, jer je manja verovatnoća da će pore na čistoj koži skupiti višak masnoće i začepiti ih. A znamo da akne mogu izazvati ružne ožiljke. Počnite rano korišćenjem nežnog sredstva za čišćenje.

Mi vam možemo preporučiti neke od nežnih sredstava za čišćenje poput Mediheal Tee Tree umivalice, koja svojim nežnim sastojcima poput čajevca i centelle asisatice dubinski čisti i neguje kožu. Posobno je privlačna zbog svoje praktične ambalaže jer sadrži pumpicu koja olakšava upotrebu.

 

Hidratacija!

Ovo ostaje jedan od onih veoma važnih koraka u nečijoj rutini lepote, bez obzira na vaše godine. Sva koža gubi vlagu tokom dana i zato rano pronalaženje dobrog proizvoda koji možete koristiti ujutro i pre spavanja doprineće održavanju hidratacije i punoće kože. Sprečiće rane linije i bore i obezbediće hidriranu kožu koja izgleda odlično.

Postoje razni dobri proizvodi. Predlažemo da isprobate Frudia kremu sa visokom koncentracijom borovnice koja će hidrirati kožu i pružiti joj neophodnu negu.

UV zaštita!

Iako nam je svima potrebno i volimo svetlost i sunce da bismo se osećali dobro, isplati se zapamtiti da je previše izlaganja suncu neprijatelj broj 1. UV zraci su štetni i uzrokovaće da koža pati od opekotina od sunca, dehidracije, ranih bora, ali i veoma ozbiljnih stanja kao što su rak kože ili melanom. A ako verujete da je krema za sunčanje nepotrebna u oblačnim, hladnim danima, varate se. Sunčevi UV zraci prodiru kroz epidermu ili gornje slojeve kože i zaista izazivaju oštećenja. Dakle: Nikada ne idite bez kreme sa zaštitinim faktorom! Predlažemo lagane hidratantne kreme koje neće opteretiti kožu i zapušiti pore, već je hidrirati i zaštiti, poput Frudi Green Grape SPF kreme.

Prevencija je važna!

Naša koža je uvek izložena negativnim efektima toksina, oštećenja od sunca i drugih slobodnih radikala u atmosferi. Zato je važno zaštiti je na vreme i prevenirati potencijalna oštećenja.

Rana nega je od suštinskog značaja za lepu kožu, a roditelj će svom tinejdžeru učiniti veliku uslugu tako što će ga ohrabriti da počne mnogo pre kraja tinejdžerskih godina. Saznajte kakav tip kože ima vaše dete i razgovarajte sa profesionalcem o proizvodima, posebno onima koje ne bi trebalo da koristi prerano.

Ali nećete pogrešiti ukoliko negu započnete dobrim sredstvom za čišćenje, hidratantnom kremom i kremom za sunčanje. Niko nikada nije premlad za ovo!

Ostavi ocenu

Trenutno nema komentara