Pretraži sajt
%
×
Extra POPUST
ZAŠTO JE VAŠA T-ZONA UVEK SJAJNA I ZAPUŠENA? IMA LI REŠENJA…
K-beauty
09.08.2021.

ZAŠTO JE VAŠA T-ZONA UVEK SJAJNA I ZAPUŠENA? IMA LI REŠENJA…

Pore su poprilično nezgodne i njihova nega može biti drugačija na različitim delovima lica. Povremeno maske od gline, poput Pureheals volcanic pore tightening mask blister, mogu da očiste nešto od nagomilane prljavštine u porama, ali za mnoge  očekivati da će nos ikada biti gladak i čist deluje kao nemoguć san. Hajde da pokušamo da prodremo u misteriju T-zone i da vidimo kako je možemo držati pod kontrolom.

Koji je osnovni uzrok zapušenih pora?

Dve reči: višak sebuma. Njegova proizvodnja može da poraste kao odgovor na promene hormona, ishrane ili fizičkog i emocionalnog stresa. Kada Vaša koža proizvodi višak sebuma ono postaje zarobljeno između lepljivih ćelija koje sami blokiraju folikule. To dovodi do onoga što zovemo zapušene pore.

 

Međutim, kada je u pitanju borba protiv zapušenih pora, imate nekoliko opcija…

Prvo, razmislite šta se vrlo često nalazi na Vašem tanjiru?!

Ono što jedete može imati ogroman uticaj na Vašu kožu, bilo da imate posla sa aknama ili bubuljicama. Kada je reč o sprečavanju da se zapušene pore pogoršaju, preporučuje se ishrana niskog glikemičnog indeksa, s obzirom na to da šećerna hrana ima veliki uticaj na upale na koži. Takođe, određene studije su pokazale da se kravlje mleko, a posebno obrano mleko, povezuje sa podkožnim bubuljicama.

Kiseline, Vaš najbolji prijatelj!

Kada je reč o tome na koje sastojke je potrebno obratiti pažnju odgovor je nedvosmislen- KISELINE, a među najčešćim i najdelotvornijim su svakako salicilne kiseline koje uklanjaju višak sebuma i mrtve ćelije koje blokiraju pore.

BY Wishtrend acid-duo 2% je blagi čistač koji sadrži salicilnu kiselinu i pomaže u uklanjanju prljavštine i viška sebuma. Pored čišćenja na bazi salicilne kiseline, možete korisiti i voćne kiseline koje će dati slične rezultate.

Toner na bazi voćnih kiselina od brena By Wishtrend očistiće i regenerisaće kožu lica, pomažući da se uspostavi prirodni balans i elastičnost. U pitanju je Mandelic acid 5% Skin Prep toner za lice.

Uvek tražite nizak pH proizvod koji ne iritira i ne remereti vlagu kože. Kao praktično i efikasno sredstvo za uklanjanje viška sebuma kojim u svakoj prilici možete osvežiti lice je Mediheal Tea Tree Cica pad. U pitanju su  natopljene blaznice koje nežno uklanjaju nečistoće koje blokiraju i zapušavaju pore.

 

Izbegavajte proizvode sa okluzivima!

Okluzivi pomažu u zaključavanju vlage, tako da su idealni ukoliko imate suvu kožu lica. Ali kada je u pitanju borba protiv viška sebuma i zapušenih pora, potrebno je da izbegavate upotrebu okluzivnih proizvoda na vašoj T-zoni jer mogu da vam zapuše pore.

Tehnički govoreći, Vaša T-zona se sastoji od čela, nosa i brade. To su oblasti sa najvećom koncentracijom lojnih žlezda u organizmu. Ovo objašnjava zašto su vam obrazi možda suvi dok je vaša T-zona neverovatno uljana, što zovemo kombinovanom kožom. Tako da, takva koža može zahtevati da se različiti proizvodi primenjuju u T-zoni naspram ostatku lica.

To znači da ako inače imate problematičnu T-zonu, potrebno je da na tu oblast nanesete lagane proizvode. Ali uverite se da su ovi proizvodi i dalje dovoljno hidratantni: ako pokušate da lišite svoju T-zonu vlage, ona će proizvesti još više sebuma kako bi nadoknadila nedostatak vlage. To dovodi do užasnog ciklusa gde vaša koža postaje sve masnija. Da biste ovo izbegli trudite se da pronađete proizvode koji vašoj T-zoni daju pravilnu hidrataciju bez začepljenja pora.

Zato je Mediheal N.M.F. aquaring effect krema savršena. Ona momentalno hidrira kožu, a na problematičnu zonu je možete naneti bez osećaja da na licu ima previše proizvoda. Takođe, Mizon snail repair hidratantna krema je takođe odlična opcija, zahvaljujući svojoj laganoj formulaciji na jednostavan način hidrira kožu i pomaže u popravljanju oštećenja kože.

 

Za kraj, morate slušati Vašu kožu!

Ako vam je T-zona masna ali su ostali delovi lica suvi, svakako možete dodati još jedan sloj samo na tim  predelima koji zahtevaju dodatnu hidrataciju. Ukoliko volite da koristite ulja i esencije za lice, onda biste trebali da preskočite nanošenje tih preparata na T-zonu.

Pošto je svačija koža drugačija, ipak biste morali da se igrate i da isprobavate razne preparate kako biste pronašli savršen balans vlage. Ali, ključ je u tome da znate da ne morate i da ne biste trebali da primenjujete sve proizvode koje inače koristite na T-zoni!

Zaključak:

Nega pora je uvek izazov. Možda nećete naći magični proizvod koji održava vaše pore čistim večno, ali uz doslednu negu i prave sastojke, možete držati uljani sjaj i zapušene pore na odstojanju.

Koji su vaši saveti za sprečavanje zapušenih pora? Pišite nam u komentarima ispod.

Ostavi ocenu

Trenutno nema komentara