Pretraži sajt
%
×
Extra POPUST
Da li ste znali da i SHEET maske mogu delovati dehidrirajuće na kožu ukoliko se ne upotrebljavaju pravilno?
Da li ste znali da i SHEET maske mogu delovati dehidrirajuće na kožu ukoliko se ne upotrebljavaju pravilno?
K-beauty
27.12.2022.

Da li ste znali da i SHEET maske mogu delovati dehidrirajuće na kožu ukoliko se ne upotrebljavaju pravilno?

Da li ste znali da i SHEET maske mogu delovati dehidrirajuće na kožu ukoliko se ne upotrebljavaju pravilno?! Pročitajte zanimljive činjenice o njima koje sigurno niste znali…

Ko o čemu, mi o sheet maskama! Iako se trudimo da stalno otvaramo nove teme, budemo inovativni i ponudimo nešto drugačije, danas je gotovo nemoguće pričati o pravilnoj nezi kože, a pritom ne spomenuti sheet maske i njihova svojstva. One predstavljaju nezaobilazni deo inventara u vašem kupatilu, koferu, neseseru i sigurni smo da već sada znate većinu benefita koje pružaju. Iako nije na odmet ponoviti one glavne karakteristike, ovoga puta ćemo se ipak fokusirati na svojstva i zanimljivosti koje možda i nisu baš svima poznate i pokušati da razbijermo neke predrasude. Pa, da krenemo…

Nekada je bilo dovoljno našminkati se i lepo obući neposredno pre velikog događaja, ali danas je važno izgledati sveže, odmorno, pa i nekako mlađe, moramo reći. Naravno da maske mogu pomoći u tome, ali moramo vas podsetiti da, osim ukoliko na proizvodu stoji da daje momentalni efekat,  maske je poželjno koristiti veče uoči važnog događaja. Ali šta još možete učiniti pre toga? Pa, bilo bi dobro da masku neko vreme držite u frižideru kako biste pri korišćenju dobili i efekat hlađenja. Dok se ona hladi, idealno je da sebi napravite toplu kupku i opustite se u njoj. Tako će se vaše pore potpuno otvoriti i biti spremne da bolje apsorbuju sve sastojke koje potom budete naneli. A kombinacija kvalitetne sheet maske i dobrog sna,  sigurno će učiniti da zablistate! Ako uz to budete koristili neku okoloočnu ili noćnu kremu, zaista ćete postići pun sjaj.        

Naravno da sheet maske birate prema svom tipu kože ili problemu koji želite da rešite, ali pored odabira je podjednako važan način na koji ih stavljate na lice. Proces započinjete od vrha čela i zatim lagano idete na dole, pažljivo pritiskajući i tapkajući masku kako bi što bolje prionula na lice. Ukoliko imate nabore ili blage izbočine, potrudite se da ih lepo rasporedite jer je adekvatno prijanjanje krucijalno za postizanje maksimalnih efekata.

Pogrešno je mišljenje da ih treba držati na licu što duže i da će samim tim efekat biti veći. Baš naprotiv, masku treba ukloniti dok je još vlažna, a 20 minuta korišćenja  je sasvim dovoljno. Ukoliko biste je držali dok se sav serum ne osuši, ona će i na vašu kožu delovati dehidrirajuće. Prema tome, naš savet je da sakupite preostali sok i eventualno ga rasporedite na druge delove kože, posebno po vratu. I još jedan predlog, ako su vam maske prevelike i njihove ivice štrče sa strane bez ikakvih efekata, slobodno odsecite krajeve i koristite ih na drugim mestima.

Svakako treba imati u vidu da sheet maske uglavnom ne daju momentalne rezultate i morate ih koristiti neko vreme kako biste uočili značajnije promene. Sa druge strane, njihovi efekti nestaju posle dva do tri dana, pa je važno konstantno negovati lice i upotrebljavati ih par puta nedeljno.

Sa druge strane, postoje oni koji u tome idu mnogo dalje, pa svakako zvuči neverovatno činjenica da kineska glumica Fan Bingbing godišnje proba čak 600 različitih maski!

Takođe, jedna studija je objavila da je prodaja sheet maski u Americi porasla za čitavih 60% tokom godina, što je više od bilo kog drugog kozmetičkog proizvoda.

A da li ste znali da prosečna Korejka mesečno koristi čak 27 različitih skin care proizvoda, uključujući i različite tipove maski, dok muškarac u Koreji upotrebi čak 13 proizvoda?! Zaista impresivan pristup nezi.

Koliko god da se svet kozmetike bude menjao, sigurni smo da će sheet maske još dugo biti nezaobilazni deo nege svake žene. A kako se bliži sezona proslava, predlažemo da obnovite svoju kolekciju i zablistate u punom sjaju!

 

Ostavi ocenu

Trenutno nema komentara