Pretraži sajt
%
×
Extra POPUST
Kako pravilno koristiti serume i zašto su oni bitni?
Kako pravilno koristiti serume i zašto su oni bitni?
K-beauty
09.12.2023.

Kako pravilno koristiti serume i zašto su oni bitni?

U svetu brze kozmetičke evolucije, serumi su postali osnova adekvatne nege kože.

Pitanje je - kako izvući maksimum iz ovih magičnih bočica i zašto su oni toliko važni?! Njihova lagana tekstura krije bogatstvo aktivnih sastojaka koji obećavaju transformaciju kože iznutra. Ali hajde da vidimo, kako ih upotrebljavati da bi iz njih izvukli maksimalne koristi.

 

Manje je više ali manje je i jače!

 Kada je reč o serumima, manje je zaista više. Nema potrebe za previše proizvoda na licu. Dovoljno je nekoliko kapi seruma za celo lice i vrat jer su serumi veoma efikasni. Važnije je da serum dobro umasirate u kožu i sačekati da ga koža potpuno upije pre nanošenja kreme za lice.

 

Redosled nanošenja!

Pravilan redosled nanošenja proizvoda je ključan. Nakon čišćenja lica i toniranja kože, prvo ide serum, zatim hidratantna krema i na kraju SPF. Ovaj redosled obezbeđuje maksimalnu apsorpciju aktivnih sastojaka iz seruma. Toner će pripremiti kožu za bolju apsorbciju aktivnih sastojaka, dok će krema nakon seruma zaključati sve sastojke.

 

Ciljano delovanje!

Svaki serum ima svoju specifičnu svrhu. Da li želite hidrataciju, smanjenje bora ili sjaj? Odaberite serum sa sastojcima koji odgovaraju vašim potrebama. Izbor seruma zavisi od individualnog stanja kože. Svaka kapljica ima svoju misiju, jer je bogata aktivnim sastojcima koji se efikasno bore protiv nesavršenosti, ali i pružaju podršku očuvanju i jačanju kožne barijere.

 

Ujutru i uveče!

Jutarnji ritual sa serumom pruža zaštitu od spoljnih izazova tokom dana, dok noću, dok spavate, serum radi svoju magiju obnavljanja kože. Upotreba seruma ujutru i uveče može napraviti veliku razliku i dati vam brze i efikasne rezultate. Možete koristiti različite serume za jutarnju i večernju negu. Na primer, ujutru možete svoju kožu dobro hidrirati serumom sa hijaluronskom kiselinom, dok joj uveče možete pružiti dodoatnu dozu kolagena i koristiti serum sa visokom koncentracijom ovog sastojka.

 

I zašto su serumi bitni?

Oni nisu samo još jedan kozmetički proizvod, već saveznik u naprednoj nezi vaše kože, gde svaka kapljica seruma doprinosi vašoj lepoti. Antioksidanti, vitamini, hijaluronska kiselina – u pitanju su snažni sastojci koji hrane kožu, čineći je vitalnom, mladalačkom i zdravom. U stanju su da brzo regenerišu kožu i učine je otpornom na spoljašne uticaje.

Ukratko, serumi su mala, ali moćna čuda koja mogu transformisati vašu rutinu nege kože. Ne zaboravite da pravilno koristite ove dragocenosti i uživate u rezultatima!

Kako vi koristite serume? Delite svoje iskustvo s nama u komentarima!

 

Ostavi ocenu

Trenutno nema komentara