Pretraži sajt
Rutina nege za tinejdžere
K-beauty
26.07.2021.

Rutina nege za tinejdžere

Najbitniji faktor koji bi trebalo razmotriti prilikom određivanja odgovarajuće rutine nege bi trebalo da bude starosna kategorija. Ovo je upravo iz razloga što se tokom godina naša briga za kožu i ciljevi koje želimo da ostvarimo jednostavno menjaju. Npr, ljudi u svojim tridesetim su više okupirani hidratacijom i prevencijom, u četrdesetim i pedesetim se uglavnom brinu o regulisanju bora, hiperpigmentaciji i čvrstini kože, a oni u dvadesetim se najviše staraju da zaustave prekomernu masnoću i akne.

Danas se prevashodno bavimo negom kože kod tinejdžera, koja zahteva kompletno drugačiju rutinu od svih ostalih starosnih grupa. Ovo uglavnom iz razloga što se tinejdžeri suočavaju sa pravim roller coaster-om hormona koji utiču na njihovu kožu prekomernim lučenjem masti i kontinuiranom borbom protiv akni. Da bismo vam ovo pojednostavili, dragi tinejdžeri, kreirali smo vam univerzalnu rutinu koju možete prihvatiti u potpunosti ili uzeti kao vodilju za sopstveni režim.

Skidač šminke + čistač

Možda će zvučati malo protivno zdravoj logici ako koristite čistač na bazi ulja za lice koje je masnije. Kako god, potrebno je da znate da je jedan od razloga zašto vaše lice povećano luči masti upravo taj jer mu je više i potrebno. Nežan i blag pristup u delovanju protiv akni i masnije kože je najbolji i na kratke i duge staze. Preporučujemo KLAIRS Gentle Black Deep Cleansing Oil 150ml - ‘‘Crno ulje“ za dubinsko čišćenje pora na koži lica. Vitamini i minerali iz ovog ulja kontrolišu produkciju sebuma i umiruju Vašu kožu. Koža nakon dubinskog čišćenja ostaje meka i hidrirana.

 

Čistač na bazi vode

Verovatno želite da nakon čistača na bazi ulja upotrebite čistač na bazi vode kako biste kompletno isprali svu masnoću, šminku i prljavštinu koja je ostala na koži. FRUDIA - Pomegranate Nutri-Moisturizing Sticky Cleansing Foamhranljiva hidrirajuća pena za čišćenje, puna mehurića, sačinjena od ekstrakta nara prepunog polifenolima, pomaže da se očiste i najdublje pore kože lica, prodirući u njih, i koži pružajući neophodnu hidrataciju. Dvostruki efekat – dubinsko čišćenje pora i savršena hidratacija!

 

Tonik

FRUDIA Blueberry Hydrating Toner 195ml- jača kožu i konvertuje štetne efekte kontaminenata iz spoljašnje sredine. Sadrži izuzetno visok procenat- čak 88% sastojaka iz borovnice. Obezbeđuje energiju i hidrira Vašu kožu, štiteći je od štetnih uticaja spoljašnje sredine. Nanositi na čistu i suvu kožu.

 

Esencija

Nemojte žuriti da preskočite korak sa esencijom jer on predstavlja samo srce u K-beauty rutini nege. Ovaj korak će pripremiti važu kožu za naredne korake, omogućavajući joj da bolje apsorbuje sastojke i da vaši proizvodi postignu potpuni efekat.Preporučili bismo vam PURETEM Purevera Emulsion 125ml- hidratantnu emulziju koja vlažnost vaše kože drži u balansu bez osećaja lepljivosti (PUREVERA- sastavljena od reči PURE + ALOEVERA). Obezbeđuje hidrataciju osetljivoj koži uz pomoć ekstrakta lista aloe vere i beta glucan-a, štiti kožu, hidrira i umiruje, sačinjena je od odličnih komponenti i ne izaziva iritacije.

 

Tretman

Ovo je deo vaše rutine gde se morate posvetiti specifičnom cilju. Npr: svetlijem tonu kože, odličnom hidriranju ili eliminisanju većih pora. Predlog: FRUDIA Blueberry Hydrating Serum 50gr- vitamin sadrži 71% -tnu vodu borovnice umesto obične vode. Kompleks nutrijenata dobijen iz ulja semena borovnice, hrani vašu kožu.

 


Sheet‘ maske

‚Sheet‘ maske možda nisu potpuno neophodne, ali zato predstavljaju onaj zabavni korak. Posmatrajte ih kao još jednu mogućnost da pomognete svojoj koži. Tinejdžerima bi najpre preporučili MEDIHEAL Vita Mask Kiwi Apple, koja daje blagotvorni umirujući efekat koži sklonoj aknama, bubuljicama i mitiserima. Pored nje, odlična je i FRUDIA Avocado Relief Cream Mask, koja ima visok sadrzaj ekstrakata avokada i drugih biljaka, kao i amino-kiselinsku komponentu koja umiruje osetljivu i kožu izloženu stresu. Maska izuzetno dobro prijanja na kožu lica zahvaljujući prirodnim vlaknima ekstrahovanim iz biljaka i doprema aktivne sastojke u dublje slojeve kože. Nutrijenti avokada, zvani “butter in woods”, jačaju oslabljenu kožu stvarajući barijeru na njoj koja će je hidrirati i štititi od spoljašnjih štetnih uticaja I iritacija. Ova maska je prošla “test iritacije kože”, te se, bez bojazni, može koristiti na osetljivoj koži.


 

Hidratantna krema

Sledeći korak namenjen je hidratantnoj kremi koja je izuzetno značajna u rutini nege. (Ako ste planirali da koristite prvo tretman, a zatim sheet masku, onda ovu kremu možete koristiti nakon esencije.) Iako može delovati kontraproduktivno ako stavite toliko proizvoda za hidrataciju kako biste se rešili akni ili masne kože, ona će u stvari uspostaviti balans na vašoj koži i sprečiti dalje lučenje masnog sadržaja. Verujte nam! I zato preporučujemo: FRUDIA Avocado Relief Cream- ova krema brine o gruboj, slaboj i iritiranoj koži, čineći da postane jaka i udobna, sadrži ekstrakt avokada bogatog amino-kiselinama (62%) umesto vode. Posle samo 2 nedelje svakodnevnog korišćenja ove kreme, on će ojačati barijere na površini kože prevenirajući, na taj način, gubitak vlažnosti kože, i brzo umirujući iritiranui i crvenu kožu koja je postala slaba usled uticaja štetnih faktora spoljašnje sredine i izloženosti svakodnevnom stresu. Pantenol, koji je jedan od sastojaka preparata, brine o suvoj i isušenoj koži, dok biljni sastojci poput ‚jeju-zelenog‘ kompleksa i “madecassoide” imaju umirujući efekat na osetljivu kožu. Ova krema za intenzivnu zaštitu od oštećenja kože, prepun nutrijenata poreklom iz avokada, prošao je i “test iritacije kože”, te se, bez bojazni, može koristiti na osetljivoj koži.


 

Krema za zaštitu od sunca

MIZON –ACNATURAL LINIJA –problematična koža sklona aknama, crvenilu, isušivanju, i izložena svakodnevnom stresu – rešavanje problema na koži, dubinska hidratacija hijaluronskom kiselinom – lagana i nežna formula za sve starosne dobi i stanja kože - MIZON Acence Blemish Control Soothing Gel Cream 50ml, za umirenje za sve tipove kože. Snabdeva problematičnu kožu obilnom količinom hidratacije koja sadrži patentirane sastojke za lečenje akni, uravnotežuje ulje i vlagu kože i sprečava da postane osetljiva i suva.

 

 

Ostavi ocenu

Trenutno nema komentara