Pretraži sajt
%
×
Extra POPUST
GLOBALNI HIT U NEZI KOŽE - Kako deluje krema od puževe sluzi?
K-beauty
24.11.2020.

GLOBALNI HIT U NEZI KOŽE - Kako deluje krema od puževe sluzi?

Možda mislite da je puževa sluz novootkriveni magični sastojak u nezi kože, jer poslednjih godina sve više renomiranih proizvođača kozmetike na tržište plasira proizvode zasnovane upravo na ovom sastojku, a veliki zagovornici su i poznate ličnosti širom sveta. Pa ipak, o blagotvornom dejstvu puževe sluzi znali su još Stari Grci. Možda nisu imali kreme, gelove i druga savremena kozmetička rešenja, pa je njihova metoda bila potpuno oldschool, ali upotreba puževa koji su puzali po ranama radi bržeg zaceljivanja je bila i te kako ispravna.

Zahvaljujući inovativnim tehnologijama, danas nije potrebno, a ni preporučljivo da puževe stavljate direktno na kožu, jer postoje mikrobiološki ispitane i potpuno bezbedne kreme, gelovi i preparati za umivanje, ali i čitav asortiman drugih proizvoda za negu celog tela koji je baziran na filtratima puževe sluzi.

Primarna svrha sluzi je da štiti puževu kožu od UV zračenja i infekcija, kao i da pomaže njeno obnavljanje nakon ogrebotina i sličnih oštećenja. Kreme od puževe sluzi se u savremenoj kozmetičkoj industriji uglavnom koriste u anti-age svrhe, ali sluz koju puž luči i ostavlja za sobom je vrlo kompleksnog sastava, pa zato ima i brojne druge primene. Ovi preparati delotvorni su i preporučeni za sve tipove kože i sve starosne dobi, a na koje probleme se njihova upotreba može usmeriti, pročitajte u nastavku teksta.

Kome se preporučuje krema od puževe sluzi?

Zahvaljujući prisustvu velikog broja aktivnih sastojaka, puževa sluz u kozmetičkim preparatima ima najjače dejstvo na zatezanje kože – vraćanjem hidriranosti, pokretiljivosti i elastičnosti, ona poboljšava tonus kože lica, ojačava strukturu kože, podmlađuje i delotvorna je protiv podočnjaka. Zato se i najčešće koristi za uklanjanje i ublažavanje prvih, finih bora oko očiju i usana. Ako tražite oprobano anti-age dejstvo u kremi, probajte proizvode na bazi filtrata puževe sluzi.

Međutim, puževa sluz vrlo je efikasna i u regeneraciji i čišćenju kože. Ubrzava zarastanje rana (setimo se Starih Grka – bili su u pravu), a delotvorna je i protiv ožiljaka (sprečava njihovu pojavu i ublažava vidljivost postojećih ožiljaka) različitog porekla. To se odnosi i na ožiljke od akni i bubuljica, fleke na licu, kao i strije na telu. Zato se preparati sa puževom sluzi preporučuju svima koji traže način da ujednače ten eliminisanjem sitnih nesavršenosti.

Treće istaknuto dejstvo puževe sluzi i preparata na njenoj bazi je smirivanje osetljive i upaljene kože lica. Svakako je za ovakav tip kože preporučljivo koristiti što prirodnije sastojke, a puževa sluz deluje protivupalno i antioksidativno, pa se preporučuje i koži sklonoj aknama.

Krema od puževe sluzi: sastojci i njihovo dejstvo

Delotvornost kozmetičkih sredstava zasnovanih na puževoj sluzi potiče od kompleksnog sastava same sluzi u kojem svaka komponenta ima izraženo pozitivno dejstvo na kožu. Puževa sluz je zapravo kombinacija elemenata koji su u širokoj upotrebi u medicinskoj, farmaceutskoj i kozmetičkoj industriji već decenijama unazad, a zasnovana je na kombinaciji proteina i kiselina uz vitamine i minerale, pa zato predstavlja odličnu prirodnu bazu za kozmetičke proizvode.

Glikolna i hijaluronska kiselina, elastin i kolagen su već dobro poznati sastojci kozmetičkih preparata za dokazanim delovanjem. Osim njih, puževa sluz sadrži i peptide bakra i proteoglikane. Svaki od ovih elemenata ima svoju ulogu i specifično dejstvo na kožu. Krenimo redom!

Glikolna kiselina

Ovaj poznati eksfolijant ima dejstvo hemijskog pilinga, ali je prirodnog porekla. Ona najpre uklanja mrtve ćelije sa površine kože, a deluje antiinflamatorno i antioksidativno. Zato je izuzetno važna u nezi kože sklone pojavi akni i bubuljica, jer ima moć čišćenja bez iritacije, a to je prva stvar koju tražite ako na koži imate upalne procese.

Hijaluronska kiselina

Najpoznatiji i najvažniji sastojak anti-age proizvoda prirodno se nalazi u puževoj sluzi, pa nanošenjem kreme sa filtratom puževe sluzi dobijate moćnu hidrataciju – hijaluronska kiselina povećava sposobnost kože da zadrži vlagu, a hidratacija je ključan trenutak i početna tačka u regulaciji starenja kože. Što je koža bolje hidrirana, duže će zadržavati svež i mladolik izgled.

Alantoin

Ovo jedinjenje je najpoznatije po tome što stimuliše rast ćelija i podstiče obnavljanje kože. Njegovo dejstvo je izraženo u regeneraciji i smirivanju kože, pa je alantoin od svih sastojaka puževe sluzi najzaslužniji za obnavljanje kožnog tkiva, zarastanje rana i ublažavanje vidljivosti ožiljaka. Uz njegov antioksidativni i umirujući efekat, daje odlične rezultate i na osetljivoj koži.

Kolagen i elastin

Gradivni protein kože koji se gubi nakon 25. godine (kolagen) prirodno se nalazi u puževoj sluzi i svim preparatima čija je baza njen filtrat. Kolagen i elastin doprinose elastičnosti i čvrstoći kože, pa u dejstvu sa hijaluronskom kiselinom imaju izražen efekat na podmlađivanje kože, njenu pokretljivost i poboljšanu strukturu. Na taj način koža dobija ne samo bolji tonus, već je i otpornija na starenje i uticaje iz okoline.

Peptidi bakra

Iako nisu zastupljeni u velikoj koncentraciji, njihov učinak na kožu je izuzetno važan, jer sprečavaju pojavu ožiljaka i uz udruženo dejstvo sa alantoinom utiču na bržu epitelizaciju ćelija kože, čime je regenerišu i omogućavaju njeno zarastanje bez ožiljaka.

Proteoglikani

Proteoglikani su zapravo glikoproteini sa velikom količinom polisaharida i njihova funkcija je zatezanje kože radi veće otpornosti i imaju gotovo trenutni efekat na smanjenje sitnih bora i podizanje tonusa opuštene kože. U kremi od puževe sluzi ključan su sastojak koji pojačava njeno anti-age dejstvo.

Kako odabrati pravi proizvod za negu na bazi puževe sluzi?

Ako je vaš moto keep it simple, but effective, onda je u vašem kozmetičkom asortimanu neizostavna Mizon All In One Snail Repair Cream. Baš kao što i njen naziv govori – dobijate više efekata i to zahvaljujući visokoj koncentraciji filtrata puževe sluzi, čak 92%. Kako bi bila maksimalno efikasna, korejski brend Mizon pobrinuo se da i ostali sastojci ove kreme imaju moćno dejstvo kako bi se koža regenerisala, a bore umanjile. Za to su zaduženi adenozin i peptid, a tokom redovne i produžene upotrebe biće ublaženi i ožiljci od akni. Nemojte se brinuti da li odgovara vašem tipu kože. Ova krema je napravljena za normalnu, masnu i mešovitu kožu, dok je i dame sa suvom kožom mogu koristiti uz dodatna sredstva za hidrataciju.

Pa ipak, ako tražite istovremeno brzo i efikasno rešenje protiv bora, Mizon se pobrinuo i za vas. Mizon Snail Wrinkle Care Sleeping Pack nudi tranformaciju doslovno preko noći. Ovo noćno pakovanje je bogate teksture, lako se nanosi i intenzivno hrani i regeneriše kožu dok spavate, a nije lepljivo i ne ostavlja tragove na vašem jastuku. I u njegovom sastavu možete pronaći čudotvorni mucin iz puževe sluzi i peptide. Pakovanje se preporučuje svima kojima je neophodna regeneracija problematične kože i koji žele da se prvih znakova starenja i sitnih bora reše preko noći. Ujutru ćete se probuditi ne samo osveženog, već i podmlađenog tena.

Problematična koža, ali i svaki tip kože u zimskom periodu pojačano pati zbog nesavršenosti usled zagađenja vazduha. Ako se i vi osećate nelagodno dok razmišljate o česticama smoga i prašine koje se uvlače u vaše pore praveći dodatne probleme na koži, isprobajte pročišćujuće dejstvo puževe sluzi u Mizon Snail Repairing Foam Cleanser-u. Ovaj čistač na bazi puževe sluzi izuzetno je blag prema koži, ali prema nečistoćama nema milosti. Lepljiva i rastegljiva pena u dodiru sa vodom i vašim licem se pretvara u bogatu sapunicu poput šlaga koja ima neverovatnu moć čišćenja pora i mitisera. Istovremeno uklanja sebum i ćelije mrtve kože i ostavlja na licu prijatan film koji obezbeđuje vlažnost i dugo nakon čišćenja, a umirujući biljni kompleks će se postarati da koža ostane nežna i mekana.

Međutim, Mizon svojim renomeom i posvećenošću da u svojim proizvodima koristi samo najkvalitetnije i najefikasnije sastojke koji prave sinergiju nauke i prirode, ne zadržava se na proizvodima za lice. Efekat puževe sluzi možete isprobati i na rukama, stopalima i koži tela, naročito ako vaša koža zahteva pojačanu negu usled isušivanja, izlaganja vodi, vetru i niskim temperaturama. Ukoliko je koža na vašim rukama ili stopalima oštećena ovim faktorima, obavezno isprobajte Mizon Snail Hand and Foot Cream. Krema od puževe sluzi će regenerisati kožu i vratiti joj vlažnost zahvaljujući efikasnim sastojcima i hranljivim materijama. Možete je koristiti na celom telu, a naša preporuka je da ne čekate da koža postane gruba kako biste je negovali i zaštitili od štetnih uticaja.

Nemojte propustiti ni druge Mizon proizvode na bazi filtrata puževe sluzi. Potražite ih na našem sajtu.

O tome kako da svoju korejsku rutinu prebacite sa letnjeg na jesenji režim, pročitajte ovde.

Ostavi ocenu

Trenutno nema komentara